A pestisracok.hu megmutatta, miért hasznos a családtagok vagyonnyilatkozatának nyilvánossága

Nekifutásból rúgta tökön magát és pártját is az orbánista weboldal.

Pénteken napvilágra került, hogy a hatvani Szabó Zsolt fideszes államtitkár és felesége egy (nem hatvani, hanem belize-i) offshore cég igazgatója, valamint 4,8 millió dollárt, vagyis több mint 1,2 milliárd forintot parkoltatnak egy ottani bankszámlán.

1,2 milliárdos offshore számlát találtak Szabó Zsolt államtitkár kezében

A Magyar Nemzet pénteki számában azt írja: Szabó Zsolt nemzeti fejlesztési államtitkár, valamint felesége egyaránt igazgatója egy olyan cégnek, ami Belize-ben 4 865 511 dollárt, azaz egymilliárd-kétszázmillió forintot tart a számláján. A lap állítja: olyan dokumentumok jutottak birtokába, melyek szerint a hatvani politikus és felesége vezet egy Joy World Enterprise Limited nevű, 2013.

Orbán államtitkára cáfolni nem tudott, ezért megpróbált ellentámadásba lendülni. A pestisracok.hu című kacsamagazin weboldalán megjelent a soha nem látott leleplezés: Sneider Tamás feleségének van egy ingatlana. (Mely szerepel az asszony vagyonnyilatkozatában, eddig azonban már nem jutott el a „tényfeltárás”.)

Ez a bombahír valósággal sokkolta a közvéleményt, többen arról tájékoztattak minket, hogy azóta sem tudják abbahagyni a röhögést.

Ugyanis a pestisracok.hu lekérte a tulajdoni lapot (magánszemélyek számára évi két lekérdezés ingyenes), de azt hazudta, „eltitkolták” az ingatlant. Az amatőr firkász azonban 4, azaz négy kattintással ellenőrizhette volna, hogy a képviselővel egy háztartásban élő feleség vagyonnyilatkozata tartalmazza a házat: jobbik.hu -> képviselőink -> Sneider Tamás -> Családtag vagyonnyilatkozata-1 (2. oldal).

Tehát az orbánistáknál az bír hírértékkel, ha egy vagyonnyilatkozat megfelel a valóságnak. Szabó Zsolt igencsak foghíjasnak tűnő vagyonnyilatkozata fényében ez így is van. Vajon mit rejt vagy épp mit hagytak ki felesége vagyonbevallásából?

Mint ismert, a Jobbik többször indítványozta, hogy legyen nyilvános a politikusokkal egy háztartásban élők vagyonnyilatkozata, azonban a Fidesz ragaszkodott az eltitkoláshoz.

A pestisracok.hu nevű orbánista weblap az Átlátszónak a Fővárosi Törvényszéktől kikért adatai szerint tucatnyi alkalommal bukott el sajtópert kamuhírei miatt.