Fideszes belharcok miatt kezdeményezték a Heves megyei közgyűlés feloszlatását

A Fidesz-KDNP képviselői nem járnak be dolgozni mert egymással viaskodnak, a székükhöz azonban ragaszkodnak.

A megyei közgyűlés február 26-ai ülésén megjelent minden képviselő, viszont a pályázati lehetőség tárgyalása újfent elmaradt. Dudás Róbert a Jobbik frakcióvezetője felszólalásában kifejtette, hogy a FIDESZ-KDNP-s képviselők belső harcai nem Heves megyét, sokkal inkább önös belső érdekeket szolgálnak. Dudás felszólította a Heves Megyei Közgyűlés munkáját ellehetetlenítő képviselőket, hogy porolják le és olvassák el újra az eskü okmányukat és szembesüljenek vele, hogy valójában kiket is kell képviselniük.

A Jobbik frakciója Heves megyét kívánja képviselni és ehhez méltóan igyekszik a munkáját ellátni – írják közleményükben. A legnagyobb ellenzéki párt Heves megyei frakciója felszólította a FIDESZ-KDNP képviselőit, hogy amennyiben nem képesek ellátni a feladatukat, akkor mondjanak le mandátumukról. Hozzáfűzik: Ismerik a kormánypártok hatalmi arroganciáját, így tisztában vannak vele, hogy a Heves megye fejlesztését bojkottáló képviselők ezt nem fogják megtenni, ezért Dudás Róbert előterjesztette a Heves Megyei Közgyűlés feloszlatását.

Ezt a fideszes képviselők leszavazták.

Heves megye fejlesztéséért érdemben kíván dolgozni a Jobbik. Most több mint 40 milliárd forintos összeg áll rendelkezésre, aminek felhasználása komoly munkát igényel, amihez komoly, a közérdeket valóban képviselő grémiumra van szükség, ezért a Közgyűlés következő ülésén írásos indítványban kezdeményezzük a testület megújítását, mert a FIDESZ-KDNP frakció soraiban komolytalan képviselők ülnek, akik öncélú hatalmi játékaik miatt továbbra is a megyei fejlesztések akadályoztatásán kívánnak dolgozni.

Régóta tartanak a fideszes belharcok

Két hete számoltunk be arról, hogy a fideszes belső csatározások miatt több bizottsági ülés is elmaradt a Heves Megyei Közgyűlésben, a fideszes képviselők egy része ugyanis bojkottálja az üléseket.

Dudás Róbert jobbikos megyei képviselő már ezt megelőzően is kezdeményezte a Heves Megyei Közgyűlés munkáját bojkottáló fideszes képviselők szankcionálását, és már akkor is kilátásba helyezte a testület feloszlatását.

A felháborodás oka az, hogy fideszes belharcok miatt több kormánypárti képviselő is bojkottálja a bizottsági üléseket, így a keddi napon elmaradt a Megyei Fejlesztési és Nemzetközi Ügyek Bizottság és a Jogi és Ügyrendi Bizottság ülése is. Az üléseken több javaslat mellett tárgyalni kellett volna például a TOP-5.1.1-15 „Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések” intézkedésre történő pályázat benyújtását is.