Fideszes gyarmatosítás – a Népszabadság mellett ők uralják a 13 megyei lapot is

A 444.hu információi szerint péntek délutánig már 30 egykori, a munkavégzéstől felfüggesztett Népszabadság dolgozótól vált meg az új vezetésű/tulajdonosú Mediaworks. Az egyenkénti tárgyalások folyamatosak (igaz, hétfőn szünetet tartanak), és aki el akar menni a Mészáros Lőrinc közeli Opimus Press tulajdonába került baloldali laptól, az elmehet.

A Népszabadság valamilyen formában a kormánylappal, a Magyar Időkkel fog egyesülni, és igazából Liszkay Gábor megjelenése az igazán hangsúlyos az ügyben.

A lényeg

Hiszen a Mediaworks új elnök-vezérigazgatója egyben a Magyar Idők és Karc FM rádió tulajdonosa. Így a baloldali napilapon kívül a Nemzeti Sportra a Világgazdaságra és még 13 megyei lapra is ráteheti a kezét. (A Habony Árpád által felügyelt bulvármédiánál köthetnek ki a kiadó bulvárjellegű termékei). A megyei lapoknak még mindig óriási politikai befolyása van, és mivel az újságok törzsanyagát a kiadóvállalat központi szerkesztőségében állítják elő, így a kormányzati üzenet minden kritika nélkül érheti el a magyar választópolgárokat.