A 2-1-nél jóval nagyobb volt a mexikói fölény Dél-Korea ellen

Az ázsiaiak a 92. percben szépítettek.

Küzdelmes, de nagy mexikói fölényt hozó rosztovi mérkőzésen győzött a közép-amerikai ország válogatottja. A meccs 26. percében egy kezezést követően megítélt büntetőt értékesített magabiztosan Carlos Vela. Ezt követően is nagy iramú volt az összecsapás, Mexikó több helyzetet is kidolgozott, míg a dél-koreaiak csak lehetőségekig jutottak.

A fordulást követően is főleg a középpályán folyt a játék, a 66. percben viszont egy kontraakció végén Javier Hernandez talált be. Dél-Korea legnagyobb helyzetét a mexikói védelem és a kapus hozta össze, de gól ebből sem született. Már az ötperces hosszabbítás közepén jártunk, mikor Heungmin Son egy parádés ballábas lövéssel tekerte be a labdát a mexikói kapu jobb felső sarkába, beállítva a 2-1-es végeredményt.

Mexikó két meccsen szerzett 6 pontjával így vezeti az F-csoportot, gólkülönbsége plusz 2. A csoport másik mérkőzését magyar idő szerint este 8 órakor rendezik, a győzelemmel rajtoló svédek és a világbajnoki címvédő németek összecsapása utóbbi csapat számára létkérdés.