Wales is kijutott a katari focivébére

Wales is kijutott a katari focivébére

Utolsóként Wales jutott ki Európából a labdarúgó-világbajnokságra, miután a vasárnapi pótselejtezőn 1-0-ra legyőzte a vendég ukrán válogatottat.

A walesi együttes az első félidő hajrájában egy szabadrúgás után szerzett vezetést: a csapatkapitány Gareth Bale balról, nagy erővel középre lőtt labdájába Andrij Jarmolenko úgy fejelt bele, hogy a másik irányba dőlő kapusnak esélye sem volt a hárításra.

A négy napja a skótokat kiejtett ukránok a mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben játszottak, több hatalmas lehetőséget is kidolgoztak, de a mérkőzés hőse, a walesiek kapuját őrző 35 éves Wayne Hennessey – aki klubcsapatában január 2. óta nem lépett pályára – mindet hárítani tudta, így a hazaiak történetük során másodszor jutottak ki világbajnokságra: 1958-ban, Svédországban a negyeddöntőben búcsúztak.

A vendégcsapatban ezúttal nem jutott szóhoz a ferencvárosiak szélsője, Olekszandr Zubkov.

Az összecsapást eredetileg márciusban rendezték volna, de az ukrajnai háborús helyzet miatt elhalasztották. Wales közben Ausztriát búcsúztatta, és várt több mint két hónapot utolsó selejtezős mérkőzésére.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A pótselejtezőn korábban a lengyelek és a portugálok harcolták ki a vb-részvételt.

A katari torna november 21-én kezdődik, a walesiek a vb-n majd a B csoportban szerepelnek Anglia, az Egyesült Államok, valamint Irán társaságában.

(MTI)