Fradisták támadtak fradistára Nyíregyházán, a klub hallgat

A Fradi meccseit a vénaszkenner bevezetése óta bojkottáló szurkolói csoportok pótlására jött létre egy kis létszámú csoport, ami egyes állítások szerint anyagi támogatást is kap a klubtól. A tiltakozó szurkolók egy része őket Kubatov Gábor által megvett árulóknak tartja, akik eddig nem igazán tudtak hangulatot varázsolni a lelátóra.
 
Ebből lett a probléma Nyíregyházán is: "egy szurkolótársunk kritizálta a szurkolást irányítani próbáló személyt, mire válaszként többen ököllel estek neki a szektorban" - olvasható a Szurkolók Személyiségi Jogok nélkül Facebook-oldalon.
 
Kubatov Gábor korábban súlyos szanckiókat ígért hasonló esetekre, mondván, a Ferencváros nem lehet következmények nélküli klub, most azonban, hogy vélhetően az ő emberei támadtak, nagy a csend. Az alfahir.hu felkereste a klub sajtóosztályát, azt tudakoltuk, hallottak-e a történtekről és várható-e bármiféle szankció, ám nem kaptunk választ. Kerestük Kubatov Gábort is, aki szintén elérhetetlennek bizonyult.
 
Az oldal egy másik szurkoló levelét is közölte, akinek a Fradi Security vette el a szurkolói kártyáját, aki szintén a Kubatov-csoport vezérszurkolóját kritizálta.
 
"2015.03.14-én a nyíregyházi Városi Stadionban végignéztem a Nyíregyháza Spartacus FC – Ferencvárosi TC labdarúgó mérkőzést, melynek befejeződése után távozni kívántam a kijáraton keresztül, azonban körbevett 5 szekus mellényt viselő biztonsági őr, akik elkérték a személyi igazolványomat, a lakcímkártyámat és a szurkolói kártyámat. Megnézték őket, majd a személyit és a lakcímet visszaadták, a szurkolói kártyát viszont nem. Kérdésemre, hogy miért tulajdonították el, csak annyi volt a válaszuk, hogy „feltartom a sort” és haladjak, majd szívélyesen tovább lökdöstek. Egyetlen bűnöm az volt a mérkőzés folyamán, hogy pár alkalommal sértésekkel illettem az előénekest, aki többszöri alkalommal belekezdett egy indulóba, ám azt már nem tudta befejezni, a szöveg hiányos ismerete miatt, már ha 10 percenként egyszer rászánta magát. Többször is Kubatov emberének neveztem, lehet, hogy ezzel vagy ennek okán tulajdonították el a kártyámat."