Brit anarchisták sietnek a Calais-i "dzsungel" segítségére

A 6-10 ezer illegális bevándorló által lakott, hírhedt tábor bontása a tervek szerint 12 ezer francia rendőr felügyelete mellett kezdődne meg a mai napon.

A migránsok zöme Angliába szeretne eljutni, és eszük ágában sincs Franciaország egyéb pontjaira távozni, ahogy azt a hatóságok és a törvényhozás az új elosztási rendszer keretében szeretné elérni.

Elegük van a franciáknak Calais-ból, rásóznák a migránsokat a britekre

Egyre nagyobb hangsúlyt kap a francia politikában a tény, hogy valamit kezdeni kell a Calais-nál feltorlódott több mint tízezer illegális bevándorlóval. A törekvések azonban leginkább abban merültek ki, hogy a Brexitet követően Franciaország Nagy-Britanniára próbálja sózni a menekültek áradatát, miközben kistelepüléseket fenyeget a betelepítésekkel.

A francia belügyminisztérium nyilatkozata szerint "kockázatos műveletről van szó", de kötelességüknek érzik, hogy végigvigyék a tervet.

Ugyanakkor Fabienne Buccio, Calais rendőrfőnöke megerősítette a sajtóértesüléseket, miszerint a városba a tábor elbontását ellenző politikai aktivisták érkeztek a brit No Borders (Le a Határokkal) szervezettől:

"Összesen olyan 150-200 No Borders-aktivista tartózkodik a táborban. Úgy tudjuk, a többségük ezen a hétvégén érkezett."

Hozzátette, hogy a "dzsungel" kiürítésének idejére különleges rendszabályokat léptettek érvénybe, amelyek meggátolják a tábor területére való bejutást és lehetővé teszik a rendbontók azonnali őrizetbe vételét.

[fb_pages_codes:immigration]

Buccio azt is elmondta, hogy már több aktivistát visszafordítottak a határon, de azokat is figyelik, akik a város különféle hoteljeiben szálltak meg.

Gilles Debove, helyi rendőr-szakszervezeti szóvivő szerint kollégáinak "különösen ébernek kell majd lenniük", amikor az anarchistákról van szó.

Emlékeztetett: amikor februárban elbontották a tábor déli részét, komoly összecsapásokra került sor.

A rendőrség közölte:

ha valaki nem hagyja el a tábor területét, vagy nem hajlandó együttműködni a hatóságokkal, azt letartóztatják.

Megerőszakoltak egy tolmácsot a Calais-i "dzsungelben"

A francia rendőrség ma hozta nyilvánosságra az esetet. A hatóságok közlése szerint a 38 éves nőt három fegyveres, feltehetőleg afgán férfi rabolta ki a táborban, majd egyikük megerőszakolta, miközben a másik kettő késekkel tartotta sakkban munkatársait.Az áldozat egy francia tévéstábbal forgatott dokumentumfilmet a hírhedt "dzsungelben", a gyermekkorú bevándorlók sanyarú helyzetéről, amikor ma hajnalban a tábor bejáratánál megtámadta őket a három elkövető.A szörnyű tettet követően a három férfi magával vitte a stáb teljes felszerelését, beleértve a kamerákat is.