Kirúgott Üllő fideszes vezetése egy városüzemeltetésnél dolgozó munkavállalót, mert posztolt az előválasztásról

Kirúgott Üllő fideszes vezetése egy városüzemeltetésnél dolgozó munkavállalót, mert posztolt az előválasztásról

Közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra Fricsovszky-Tóth Péter, a Jobbik által is támogatott jelölt az előválasztáson Pest megye 7. számú egyéni választókerületében, hogy Ulveczki Mihályt, aki az Üllői Városüzemeltető és Városfejlesztő Kft.-nél dolgozott az elmúlt években augusztus 30-án elbocsátották, mert két közösségi oldalas bejegyzésben is információkat osztott meg az előválasztásról.

Az üllői önkormányzati képviselőt korábban magát is megzsarolta és megfenyegette a város fideszes vezetése, mert egy víziközmű-társulat működésbeli hibáit szerette volna feltárni. Úgy tudjuk, hogy minderről videófelvételek is készültek, ahol azt láthatjuk, hogy a polgármesteri tárgyalóba lépve elvették a telefont Fricsovszky-Tóth Pétertől, majd teljesen nyíltan őt magát és a családját kezdték el életveszélyesen fenyegetni.

Később az üllői polgármester tagadta, hogy tudomása lenne az esetről, annak ellenére, hogy szintén videófelvétel tanúskodik arról, hogy az eset után Fricsovszky-Tóth Péter felkereste a polgármestert az irodájában és jelezte neki a fenyegetés tényét.

Megpróbálták zsarolni a kaposvári ellenzéki jelöltet

Horváth Ákos, a Jobbik, az LMP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az Új Világ Néppárt és az Új Kezdet által támogatott ellenzéki civil jelölt szerdán Facebook-videóban számolt be arról, hogy az ellenzéki előválasztástól való visszalépése érdekében zsarolni próbálták - írja a Népszava. E-mailben azzal fenyegették, hogy a 2019-es önkormányzati választásokkal kapcsolatos kampányfinanszírozási dokumentumokat hoznak nyilvánosságra.