Ilyen NER-lovag is van: a kisiskolások helyett az államtitkár veje használja a lovas központot

Okulásképp.

Végül is, lehet okulni a történetből így is.

A hvg.hu közölt egy helyszíni riportot a tápiószentmártoni lovas központról, amit eredetileg szakmai továbbképző centrumnak, valamint arra szántak, hogy majd általános iskolások sportolhassanak és ismerkedhessenek a magyar lovas kultúrával a "nemzeti kerettantervvel összhangban". A valóság ezzel szemben az, hogy a 45 millió forintos beruházás bejáratát a Czerván György veje, Galbács Ferenc állja el a közpénz-felhasználásra kíváncsi újságírók elől.

Jól emlékeznek, ez az a Czerván, aki képes volt Mészáros Lőrinc védelme érdekében ellehetetleníteni a magyar fogathajtó szövetségi kapitányt, ifjabb Bozsik Józsefet (pechére, mert a szakember a Jobbik színeiben legyőzi majd őt az országgyűlési választásokon).

Visszatérve Galbácsra, az államtitkár veje nem tudott magyarázatot adni, hogy miért van egyedül a központban, és arra sem tudott felelni, hogy hol vannak az oktatandó gyerekek, állítása szerint - annak ellenére, hogy egyedül használja a központot - neki nincsen kulcsa az épületekhez, csak a lovakhoz.

Aztán szépen kiderült, hogy még a lovak sem az ő tulajdonában vannak, azokat is kapta az állami ménesbirtoktól, mert ő a „sportegyesület tagja és hajtó”.

Idősebb Bozsik József a hvg.hu-nak pedig arról beszélt, hogy Czerván-papa intézte el, hogy arra az időszakra, amíg az ünnepélyes átadás le nem zajlik, illetve míg az uniós támogatás felhasználását le nem igazolják a lovasközpontba szállítsanak olyan eszközöket, amelyekkel azt lehet elhitetni, mintha a tápiószentmártoni ingatlan az országos képző központhoz tartozna, így nyergeket, hajtószárakat, működéshez szükséges más tárgyakat.

A lap egyébként megkereste Czerván Györgyöt is az ügyben, azonban ő nem árulta el, miért olyan magányos a veje a lovasközpontban, helyette arra kért meg minden újságírót, "hogy amennyiben törvénytelenség jut a tudomásukra, azzal kapcsolatban tegyék meg a szükséges jogi lépéseket!”