Gyöngyösi: A Fidesz-kormány sorra engedi szabadon az elfogott embercsempészeket a válsághelyzet dacára

Gyöngyösi: A Fidesz-kormány sorra engedi szabadon az elfogott embercsempészeket a válsághelyzet dacára
Kezd nemzetközivé dagadni a botrány, amiért a Fidesz-kormány sorra engedi szabadon a börtönökből a korábban elítélt embercsempészeket

- mutatott rá Facebookon közzétett bejegyzésében Gyöngyösi Márton.

"Igen, jól olvasta: miközben a Fidesz évek óta hirdet válsághelyzetet a migráció miatt, elítélt bűnözőket enged szabadon, hogy folytathassák tevékenységüket"

- hívta fel a figyelmet a Jobbik-Konzervatívok elnöke. A párt EP-képviselője emlékeztetett: az osztrákok már meg is ígérték, hogy szigorítani fogják a magyar határon az ellenőrzéseket, mert nem bíznak a magyar hatóságokban.

Így sodródunk ki Európából. Miközben Bécs felé újra várni kell a határon, a Fidesz összekacsint a bűnözőkkel és elárulja Európát.

- vélekedett Gyöngyösi, felidézve, hogy pártja, a Jobbik-Konzervatívok már évekkel ezelőtt felhívta erre a figyelmet.

"Mi ugyanis nem csak addig gondoljuk komolyan Európa és határaink védelmét, ameddig el lehet hozni a halálra ijesztett emberek szavazatait" - zárta szavait a Jobbik vezetője.

Emlékezetes, épp a tegnapi kormányinfón derült ki Gulyás Gergely szavaiból, hogy fogalmuk sincs, hol járnak a szélnek eresztett embercsempészek. Ahogy az is újfent elhangzott a kancelláriaminiszter szájából, hogy 72 órán belül el kell hagyniuk az országot, de arra a kérdésre, hogy ezt hogyan garantálják, nem adott konkrét választ.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton - Béli Balázs/Alfahír)