Gyöngyösi Márton az amerikai nagykövettel vacsorázott

Gyöngyösi Márton az amerikai nagykövettel vacsorázott

A jobbközép, konzervatív pártelnök és David Pressman a szabadság értelméről is eszmecserét folytatott.

"A napokban meghívást kaptam David Pressman amerikai nagykövettől egy nagykövet úr hite szerint megtartott, szűk körű Széder-vacsorára, amit örömmel fogadtam el" – számolt be Gyöngyösi Márton közösségi oldalán.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője úgy fogalmazott: nincs annál meghatóbb és meghittebb élmény egy konzervatív európai számára, mint amikor a zsidó-keresztény kultúrkör valamely vallási közösségének tagjai együtt élik meg élő kapcsolatukat Istennel, vallják meg hitüket Istenük és közösségük előtt. Örömét fejezte ki, hogy részt vehetett a vacsorán, a közös ünnepen és a szabadságról ott kialakult és folytatott eszmecserén.

Örülök, hogy a Jobbik-Konzervatívok elnökeként meghatározott és következetesen képviselt jobbközép politikai irányvonalat egyre többen ismerik el és látják, hogy az általunk kijelölt út elvezet egy normális, európai, polgári Magyarországhoz

– zárta szavait Gyöngyösi Márton.

Az amerikai nagykövet is beszámolt a csütörtök esti eseményről. Pressman a Twitteren azt írta:

Lenyűgöző pészah széderünk volt, amely különböző nézőpontokat, diszciplínákat képviselő és más hátterű magyarokat hozott össze a szabadság értelméről értekezni.

(Címlapkép: US Embassy Budapest)