Gyöngyösi Márton: az EU ne a magyar embereket büntesse Orbánék bűnei miatt!

Gyöngyösi Márton: az EU ne a magyar embereket büntesse Orbánék bűnei miatt!

A Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője azt kéri, hogy a támogatásokat az antidemokratikus kormány kihagyásával közvetlenül az embereknek, önkormányzatoknak, civileknek juttassa el az EU.

Gyöngyösi Márton az Európai Parlamentben elmondta, megérti az európai adófizetők felháborodását, amikor azt látják, hogy a Magyarországra küldött támogatásokat az Orbán-rendszer-szétlopja.

Azt is megértem, hogy nem akarják Orbán oligarcháit pénzelni, de képviselőtársaim, ne tegyünk úgy, mintha ez a rendszer tegnap alakult volna ki.

– hangsúlyozta a Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője.

Rámutatott, hogy Magyarországon 13 éve ugyanaz folyik és ezt éveken keresztül az EU finanszírozta. Most pedig, amikor elegük van Orbánból, azokat a magyar embereket büntetik meg, akiknek az országában EU-s pénzből épült ki egy antidemokratikus rezsim – tette hozzá.

Orbán azt akarja elhitetni, hogy ő maga egyenlő Magyarországgal. Ha megvonják a pénzeket, megint neki hisznek. De el kell mondjam, hogy létezik egy normális Magyarország is. Önkormányzatok, civil szervezetek, dolgozó emberek képviselik.

Gyöngyösi azt kérte, jutassák el a nekik járó forrásokat közvetlenül a felhasználás helyére, ne vonják be az Orbán-kormányt, és ne adjanak neki támogatást.

"Támogassák a magyar embereket, mert a támogatás nekik jár!"