Gyöngyösi Márton: Orbánék célja az, hogy kiszolgálják az orosz érdekeket azért cserébe, hogy korrupt hatalmukat fenntarthassák

Gyöngyösi Márton: Orbánék célja az, hogy kiszolgálják az orosz érdekeket azért cserébe, hogy korrupt hatalmukat fenntarthassák

„Nem kizárt, hogy tegnap este egy világrend is végetért. A 2014-es minszki megállapodást, amelyet időnként mindkét fél meg-megszegett, a putyini Oroszország a donyecki és luganszki "népköztársaságok" elismerése, valamint az orosz csapatok beküldése által páros lábbal rúgta fel"

- írja saját közösségi oldalán, Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője. 

Hozzátette, ezzel végetért az az időszak, ahol a kelet és nyugat közötti egyensúlyozás egy lehetséges és előnyös útnak tűnhetett.

"Ugyanis, amikor valaki nyíltan szembemegy a nemzetközi joggal, és mondvacsinált okokkal megsérti egy másik ország szuverenitását, miközben azt követeli, hogy egy sor másik állam hódoljon be neki, nincsen tovább mit magyarázni."

Megjegyezte Gyöngyösi, hogy sokáig ő is szószólója volt annak, hogy törekedjen hazánk a lehető legjobb kapcsolatokra Oroszországgal. Ugyanakkor már jó ideje egyre nyilvánvalóbb volt, hogy Putyin mire készül, és az, hogy amire készül, szöges ellentétben áll mindennel, amire az európai demokratikus politikai kultúra épül. Éppen ezért minden hazáját szerető, józan gondolkodású politikus sorra látta be, hogy eljött az az idő, amikor választani kell kelet és nyugat, zsarnokság és szabadság, nyílt erőszak és tárgyalás között.

"Ehhez képest ma Orbán az EU-s álláspont mögé bújva egy hangot sem mer szólni Putyin ellen, Szijjártó Péter pedig diplomáciai megoldásról beszél akkor, amikor tankok tartanak Ukrajnába. Ezzel pedig már nem csak az európai fősodorban, de még a szélsőjobboldali koalícióban is kezdenek egyedül maradni. Utolsó szövetségesük, Lengyelország sem tart már velük."

Gyöngyösi Márton szerint Orbánék célja egyértelmű: kiszolgálni az orosz érdekeket azért cserébe, hogy korrupt hatalmukat fenntarthassák.

"Április 3-án arról döntünk majd, hogy egy nyomorgó orosz szatellitállamban, vagy egy büszke, jóléti, európai országban szeretnénk-e élni"

- zárta bejegyzését Gyöngyösi.