„Mert lehet, hogy a Mészáros családban valaki élőben szereti játszani a World of Tanks nevű online játékot”

„Mert lehet, hogy a Mészáros családban valaki élőben szereti játszani a World of Tanks nevű online játékot”

A napokban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az Átlátszó újságíróját követően a Magyar Hang munkatársát is kihallgatta, miután Mészáros Lőrinc cége feljelentést tett a miatt a cikk miatt, melyben Mészáros Lőrinc bicskei birtokán különböző páncélozott katonai járművek láthatók.

A Magyar Hang munkatársát is kihallgatták Mészáros Lőrinc cégének feljelentése miatt

A napokban a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az Átlátszó újságíróját követően a Magyar Hang munkatársát is kihallgatta, miután Mészáros Lőrinc cége feljelentést tett egyik cikkük miatt. A megjelent anyagot kollégájuk, Gulyás Balázs még májusban publikálta arról, hogy Mészáros Lőrinc egyik cégének telephelyén, a Felcsúthoz közeli Bicskén található tó mellett két harci jármű parkol, amiről fotók is születtek.

A rendőrség a harckocsikról készített drónfelvételek miatt ismeretlen tettes ellen folytat eljárást tiltott adatszerzés bűntette miatt, ez akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendő.

Hadházy Ákos ma Facebook-bejegyzésében közölte, a nyomozó hatóság munkájának segítése végett hivatalos bejelentéssel fordult a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz.

Mindig igyekszem segíteni a nyomozó hatóság munkáját, így ma hivatalos bejelentéssel fordultam a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz. Tájékoztattam őket, hogy én készítettem azokat a fotókat, amelyek miatt kihallgatták a Magyar Hang újságíróját (ez az információ szerepelt a cikkben is, de lehet, hogy elkerülte a nyomozók figyelmét), fölösleges emiatt a sajtót zaklatniuk

– írta.

Hozzátette:

A bejelentésben megmagyarázta a rendőröknek, miért is volt fontos tájékoztatni a nyilvánosságot: egy azonosítatlan (ponyvával letakart) lánctalpas harcjármű áll a miniszterelnök családi “majorságának” közvetlen szomszédságában, ami nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet, illetve felveti a haditechnikai eszközzel visszaélés gyanúját is. Mert lehet, hogy a Mészáros családban valaki élőben szereti játszani a World of Tanks nevű online játékot, de honnan is tudhatná az egyszerű polgár, hogy nem egy veszélyes katonai eszköz lapul a ponyva alatt!