"Hajrá, Hali, hajrá fiúk" - az alig átírt Fradi-indulót játszották a Haladás stadionavatóján

Nem tudták, hogy az, mert régen nem volt internet. 

A felvételt a Rangado.hu szúrta ki. A "Haladás-indulóként" lejátszott izé lényegében annyiban különbözik a fradisták közismert nótájától, hogy 

"Hajrá Fradi" helyett "Hajrá Hali" hangzik el a refrénben. 

A furcsa hibrid szerzemény a Hali Legendák – Öregfiúk válogatott találkozó előtt csendült fel. A Rangado.hu megkereste a klubot, amelynek ügyvezető igazgatója, Tóth Miklós maga is megdöbbenve fordult a hangszórók felé. 

"A Haladás-öregfiúk csapat vezetői szervezték az eseményt, így én előre nem tudtam semmit arról, hogy milyen dalok fognak elhangozni. A pályán elég rossz volt a hangosítás, így az elején még nem ismertem fel pontosan, melyik dal is szól, de aztán én is felkaptam a fejem, hogy ez a Fradi-induló. Mi is csodálkoztunk, nem teljesen értettük, miért szól az.

 - nyilatkozta a klubvezető. 

A legsúlyosabb mondatok azonban Halmosi Zoltántól, az öregfiúk egyik vezetőjétől hangzottak el, aki azzal magyarázza az esetet, hogy a Haladás-öregfiúk régóta éneklik ezt a nótát saját találkozóikon. 

"Fogalmam sincs, hogy ez korábban egy Fradi-nóta volt, vagy sem, de ez már évek óta a Haladás-öregfiúk indulója"

 - állítja Halmos, arra hivatkozva, hogy 

"Nem volt akkoriba se internet, se semmi, fogalmunk sem volt erről."

Nos, a helyzet az, hogy én újpesti gyerek vagyok, de már jóval azelőtt ismertem a Fradi-indulót, hogy bekötötték volna a világhálót a panelba. Nem csoda, hogy a Ferencváros, de a Haladás szurkolói közt is hatalmas a felháborodás. Előbbiek indulójuk ellopását sérelmezik, utóbbiak pedig nem értik, miért nem a Haladás hagyományos, évtizedek óta énekelt nótája hangzott el az új stadion avatásán.