Halott tudóst gyaláz az Együtt politikusa

Gonosz, kártékony asszony, aki a pokolra kerül - ezt bírta reagálni Gereben Ágnes történész halálára a nagyon ajróper politikus. 

Nagyot mennek a balliberálisok az elmúlt időszakban. A parasztozó és a jobbikosokat kötélre kívánó liberálisok, illetve parlamentben lövöldözést imitáló szoci képviselő után nagyjából megérkeztünk a morális padlóra: az Együtt-PM EP képviselőjelöltje egy halott tudóst gyaláz.
 
Krasztev Péter, aki a bajnaisták európai parlamenti listáján az előkelő negyedik helyen volt, a kedden elhunyt Gereben Ágnes halála kapcsán okádta telibe a Facebookot. A politikus a következő gondolatokat volt képes képernyőre vetni:
"Áldott gonosz asszony volt, akkora mázlija van, hogy ahova került a halála után, ott nem találkozhat azokkal, akiket életében kicsinált. Már képletesen szólva, na...”
Amikor egy kommentelő a "halottról jót, vagy semmit" elvére emlékezteti, még rátesz jó forró, bűzölgő lapáttal:
"rendkívül kártékony volt, sajnos, neki a semmi dicséret lenne. az meg, ugye, túlzás az esetében..."
 
 
 
Gereben Ágnes a kilencvenes években az elsők között beszélt mindenféle elkenegetés és relativizálás nélkül a kommunizmus gaztetteiről és a Szovjetunió embertelen rendszeréről. Vállaltan jobboldali, nemzeti elkötelezettségű tudós volt.
 
Az utóbbi években kétségtelenül túltolta a russzofób paranoiát, hajlamos volt minden sarkon FSZB-ügynököket és ólálkodó orosz hódítókat látni. De ettől még az elmúlt évtizedek egyik legjelesebb jelenkori történésze volt. Krasztev Péter meg egy gusztustalan patkány. Már képletesen szólva, na...