Hamis Viagrával állított volna péniszt a fideszes – a börtönben próbálkozhat tovább

Hét évet kapott, hatot a felesége. Több százmilliót is elveszíthetnek.

Különösen tréfás, hogy V. Viktor elsőrendű vádlott 2009-ben még a Fidesz békéscsabai önkormányzati képviselője, a jogi és ügyrendi bizottság elnöke volt, mégis ekkor hozta létre a feleségéből, rokonaiból és ismerőseiből álló hattagú bűnszervezetet, amit a vád szerint azt egészen lebukásukig, 2012 áprilisáig vezetett.

A kisebb részben testsúlycsökkentő, nagyobb részben potencianövelő szereket, mintegy 1,2 millió darabot, 1,6 milliárd forint értékben Kínából és Indiából rendelték. A pénzügyi tranzakciókat ciprusi és lengyel bankszámlákon keresztül intézték. Több postafiókot is béreltek, hogy a feltűnést elkerüljék, a csomagokért maguk mentek el, az árut újracsomagolták, hogy azok

elnevezésükben és kinézetükben például a Viagrára emlékeztessenek.

Kiderült azonban, hogy ezen készítmények összetétele nem felelt meg sem az eredeti gyógyszerekre vonatkozó engedélyben szereplő, sem a hamis gyógyszerek csomagolásán feltüntetett összetételnek. Nem tudjuk, hogy miből készültek ezek a készítmények, de a hamis Viagra mellékhatása egyébként akár halál is lehet.

A lebukott, ezzel megbukott fideszes politikus első fokon hétéves fegyházbüntetést kapott, 165 millió forint értékben koboztak el tőle vagyont, mi több felesége is 6 év börtönbüntetésben részesült, illetve 57 milliós vagyonelkobzásban. Eddig egy évet ültek előzetesben, a tárgyalás után is bilincsben szállították el. Az elítéltek azonban bizonyítottság és bűncselekmény hiányára hivatkozva fellebbeztek. A történet itt nem áll meg, mert a gyógyszerlobbi is fejeket követel, több gyártó, köztük a Pfizer és a Bayer Hungária összesen mintegy 700 millió forintos polgárjogi igényt támaszt a vádlottakkal szemben.

A dunaújvárosi gyilkossági ügy, a fidelitasos tömegverekedés, illetve a mostani ügy után új értelmet nyert a népi találós kérdés, amely úgy szól, hogy: „F kezdődik, Sz-re végződik, tele van G-vel, mi az?”. Kár, hogy a poént Simicska már lelőtte.