Mi az: alig létezik, mégis 20 milliárdba került a magyar adófizetőknek az elmúlt két évben?

Egy kis segítség: nem kórház és nem iskola.

Ráadásul, minő véletlen,

a pénz fele épp ahhoz a nyolc csapathoz csordogált, amelyek ilyen-olyan módon kapcsolatban állnak Orbán Viktor felcsúti futballbirodalmával, vagy egyenesen Mészáros Lőrinc a tulajdonosuk.

Az Index híréből ennyi elég is lenne ahhoz, hogy kiverje a biztosítékot, de nem kell aggódni, a másik 10 milliárd sem tévesztett célt, és alapvetően "baráti" helyeken landolt.

Jutott belőle Seszták Miklós kedvenc Kisvárdájának ukrajnai terjeszkedésére vagy a felcsúti telephellyel is rendelkező Pharos 95' Zrt. tulajdonosának szlovéniai kalandjára is.

A támogatások túlnyomó részét az állami tulajdonú Bethlen Gábor Alapon keresztül folyósítják, amit alapvetően a határon túli magyarság azonosságtudatát és kultúráját erősítő, illetve szülőföldjén való boldogulását segítő beruházások támogatására hoztak létre.

A határon túli focira szánt összegeket 2016-17-ben különítették el a klubok számára.

Legyen ön is multimilliomos!

A legtöbbet a szerb harmadosztályban küzdő, Puskás Akadémia-partner Topolya vihette haza. A csapat tulajdonosa nem más, mint Zsemberi János, aki Orbán Viktor kedvenc délvidéki magyar politikai formációjának, a Vajdasági Magyarok Szövetségének (VMSZ) önkormányzati képviselője.

A csapat 2015-ben kötött partnerségi szerződést a Felcsúttal, és 2016-ban már dől is a lé az akkor mindössze egy magyarul beszélő felnőtt játékossal bíró együtteshez:

3 milliárdot kaptak a Délvidéki Futball Akadémiára, ami akkor még nem is létezett.

A másik nagy nyertes a szintén Puskás-oldalborda csíkszeredai focicsapat volt, akik 2013 őszén hozták létre a székelyföldi akadémiát, illetve annak Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson, Baróton és Sepsiszentgyörgyön lévő lerakatait.

Azt nem lehet tudni, hogy ők pontosan mennyi magyar adóforintból gazdálkodhattak, mert

nem tartották fontosnak a nyilvánosság orrára kötni, de becslések szerint több százmillió forintról lehet szó.

A 2016-ban átadott, lelátóval is ellátott csíkszeredai kollégiumra személyesen Mészáros Lőrinc is passzolt 300 milliót, amivel megfejelte a magyar állam 1,2 milliárd forintos támogatását.

A harmadik befutó Munkácsi Labdarúgó Akadémia a Kisvárda ukrán partnerintézményeként tündökölhet a ranglétrán - egy olyan városban, ahol a magyarság aránya a 9 százalékot sem éri el.

Innen egyre több labdarúgó érkezik a kisvárdai utánpótlásba, illetve a nagycsapat keretébe. Seszták Miklós városának tao-pénzekből doppingolt csapata az alsóbb osztályú FC Munkácsban találta meg külföldi partnerét.

A beruházás nemcsak a 2,65 milliárd forintos magyar támogatásból Ukrajnában épülő akadémiát, hanem a hamarosan elkészülő kisvárdai akadémiát is magába foglalja.

Arról, hogy a hazai egészségügy, oktatás, netán gazdaság fejlesztése helyett mely határon túli csapatok kapták a támogatások fennmaradó hányadát, ITT olvashat további részleteket.

Ma egy Jobbik-büntetésnyivel gazdagodik Orbán kedvenc focicsapatának tulajdonosa

684 millió forinttal fog többe kerülni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokának építése, melyet Orbán Viktor kedvenc focicsapata tulajdonosának, Garancsi Istvánnak cége, a Martket Zrt. építhet - derül ki az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számából. A komplexum magába foglal uszodát, multifunkcionális csarnokot, bemelegítő csarnokot, lőteret, hallgatói központot, szabadtéri sportpályákat és akadálypályát is.