Ma egy Jobbik-büntetésnyivel gazdagodik Orbán kedvenc focicsapatának tulajdonosa

Már másodszor drágul a közszolgálati egyetem sportcsarnoka.

684 millió forinttal fog többe kerülni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokának építése, melyet Orbán Viktor kedvenc focicsapata tulajdonosának, Garancsi Istvánnak cége, a Martket Zrt. építhet – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számából. A komplexum magába foglal uszodát, multifunkcionális csarnokot, bemelegítő csarnokot, lőteret, hallgatói központot, szabadtéri sportpályákat és akadálypályát is.

A beruházást eredetileg 5,3 milliárd forintért vállalta volna a cég, de először tavaly októberben az oktatás hatékonyságát és a létesítmények biztonságát javító többlet műszaki tartalom indokával 5,6 milliárdra nőttek a költségek, most pedig az Orczy-kert rekonstrukciójához kapcsolódó szabadidős terület modern sporteszközökkel bővítése címén újabb 684 475 520 forint ütheti Orbán oligarchájának markát. A kivitelezés ezzel együtt immár 6,3 milliárd forintnyi közpénzt fog felemészteni.

A Corvinus Egyetem rektora oligarchának nevezte Orbán oligarcháit a Financial Timesban

"Valóban, ezek magyar oligarchák"- így fogalmazott Lánczi András a lapnak azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz regnálása alatt bizonyos körök, beleértve a kormányfő vejét, Tiborcz István is, látványosan meggazdagodtak és látszólag élet-halál urai a magyar ugaron.Az összeállítás Tiborcz mellett bemutatta Garancsi István, Mészáros Lőrinc és Andy Vajna megtollasodását is, illetve ennek összefüggését a kormánypárttal.A cikkíró megrökönyödésének ad hangot, és úgy fogalmaz: