Befogadóállomás Hatvanban? Elképesztő kamulevelet küldtek szét a polgármester nevében!

Továbbra is áll a bál Hatvanban: a lakosok névre szóló levelet kaptak, melyben menekülttábor megnyitásával riogatják őket.

Az Index által közölt levélben az áll, hogy hazánk biztonságának megőrzése mellett fontos szempont a helyes keresztényi viselkedés és a normák betartása is, ezért nem lehet szó nélkül elmenni "felebarátaink szenvedése mellett". A polgármester a helyesírási hibáktól hemzsegő levélben javasolja, hogy
 
a városban nyissanak egy 1000-1500 fős befogadóállomást, ahol a migránsok ellátásáról tudnának gondoskodni, és "kultúrált" körülmények között el tudnák látni őket.
 
Ám kiderült: szó sincs ilyesmiről, a levél hamisítvány,
 
mindezt a polgármester hivatala közölte az Indexszel. A levél végén arra kérik a címzetteket, hogy a polgármester elérhetőségén tegyék meg javaslataikat, még a politikus mobilszámát is közlik a város lakóival.
 
Horváth Richárd feljelentést tett népszavazás rendje elleni bűncselekmény, közveszéllyel fenyegetés és személyes adatokkal való visszaélés miatt.
 
Mint írtuk, Horváth Richárdot képviselőtársaival együtt nemrégiben kizárták a Fideszből, Szabó Zsolt államtitkárral, a város korábbi fideszes polgármesterével pedig annyira megromlott a viszonya, hogy valóságos lejárató hadjáratot folytatnak egymás ellen, az állami pályázatokon pedig érdekes módon azóta szinte semmit sem nyer a település.
 

Puccs, kizárás, ellenkizárás, bosszúhadjárat - belerokkanhat Hatvan a fideszes belháborúba

Adott egy Hatvant "saját városaként" kezelő országgyűlési képviselő, majd államtitkár, és vele szemben egykori kegyeltje, a tőle függetlenedő, a korábban szintén a Fidesz színeiben induló polgármester, Horváth Richárd. Konfliktus ténye nyár óta már nemcsak nyílt titok, hanem egy, az egész városra kiható háború, amiben gyakorlatilag minden eszköz megengedett: lejáratás, fejlesztési pénzekkel való zsarolás, és egy, az országos bulvársajtó mélységéit idéző médiaháború.