Hegedűs Péter, Balmazújváros polgármestere indul az ellenzéki előválasztáson Hajdú-Bihar megye 6-os számú választókerületében

Hegedűs Péter, Balmazújváros polgármestere indul az ellenzéki előválasztáson Hajdú-Bihar megye 6-os számú választókerületében

A mai napon jelentette be Hegedűs Péter, Balmazújváros polgármestere, hogy Hajdú-Bihar megye 6. választókerületében elindul az ellenzéki előválasztáson civil jelöltként. A politikus 2018 óta vezeti a várost, miután Balmazújváros kormánypárti városvezetője korrupciós ügybe keveredett, és jogerősen el is ítélték. 

„2020 óta a kormány bünteti a városokat, hiszen a covid elleni védekezésben magukra hagyták és megbüntették azokat a településeket, ahol a többség nem a Fideszre szavazott. Mivel nekem a hazám és térségünk jövője a legfontosabb, ezért úgy döntöttem, megmérettetem magam az idei előválasztáson, hogy 2022-től a térségünk ne alamizsnát kapjon, hanem azt, ami neki jár. Erre én vagyok a garancia" - írta közösségi oldalán Hegedűs Péter, Balmazújváros polgármestere.

Hegedűs Péter az Alfahírnek nyilatkozva azt mondta, hogy mint független polgármester azt látja, hogy rossz irányba haladnak a dolgok Magyarországon.

„Ha akadnak olyanok, akik változást szeretnének ebben a helyzetben, akkor úgy érzem ahhoz az emberekhez érdemes csatlakozni" 

- mondta a balmazújvárosi városvezető, hozzátéve: szeretné, ha később a városát is segíteni tudná az Országgyűlésből. 

Lapunk arról is érdeklődött, hogy kockázatosnak tartja-e azt, hogy polgármesterként méretteti meg magát az ellenzéki előválasztáson. Hegedűs Péter szerint azonban ebben nincs kockázat.

„Én polgármesterként nem fogok asszisztálni a kormány éjszakai agyament törvényalkotásaihoz. Abban van kockázat, ha nem vállaljuk fel, hogy igenis tenni kell azért, hogy jobb körülményeket és anyagi lehetőségeket biztosítsunk az embereknek. Annak van kockázata, ha nem akarunk változtatni."

Az ellenzéki előválasztással kapcsolatban elmondta, hogy összefogás nélkül nem lesz valós esély a jelenlegi korrupt rendszer leváltására.

„Civilként nem tartom magam pártpolitikusnak, hanem inkább önkormányzati politikusnak. Az önkormányzati rombolásnak véget kell vetni, ez pedig csak összefogással sikerülhet."