Jobbik a balmazújvárosi atrocitásról: Orbán gyűlöletpolitikája megint fizikai erőszakhoz vezetett

Jobbik a balmazújvárosi atrocitásról: Orbán gyűlöletpolitikája megint fizikai erőszakhoz vezetett

"Mindig van lejjebb – ez a Fideszre különösen igaz. A mai nap újabb tanúbizonyságát adta annak, hogy az állampárt nem válogat az eszközökben, ha lassan bekopogtat számára a hatalom elvesztésének rémképe" - reagált friss sajtóközleményében a Jobbik Hegedüs Péter, az előválasztáson Hajdú-Bihar megye 6-os számú választókerületében induló polgármester mai videójára, amelyben elmondta, konkrétan fizikálisan megtámadták azokat a civileket, akik az ország minden tájáról jöttek neki segíteni aláírásokat gyűjteni.

Ez már nem játék: ellenzéki aktivistákat támadtak meg Balmazújvárosban

Hegedüs Péter, Balmazújváros független polgármestere Facebook oldalán közzétett videójában beszélt arról, hogy többen is fizikálisan bántalmazták civil aláírásgyűjtőit a balmazújvárosi Bocskai úti lakótelepen. Az előválasztáson Hajdú-Bihar megye 6-os számú választókerületében a Jobbik támogatásával induló civil polgármester elmondta, az atrocitásnak volt már némi előjele a héten, amikor különböző megszólításokkal, illetve Facebook-bejegyzésekkel próbálták azt elhitetni az emberekkel, hogy "ide más nem jöhet, Balmazújvárosra senki nem teheti be a lábát" és neki, mint előválasztási jelöltnek pedig nem segíthet senki.

A magyar néppárt azt írja, "Balmazújvárosban ma civil aktivistákat vertek meg, akik a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt, a Párbeszéd Magyarországért, a Lehet Más a Politika, valamint a Momentum Mozgalom által támogatott civil jelöltnek, Hegedüs Péternek, a város polgármesterének gyűjtötték az ajánlásokat".

"A feltételezett elkövető az egyik fideszes önkormányzati képviselő családtagja. Ma több 70 év körüli embernek kellett szembesülni az orbáni gyűlöletpolitikával, átélni a kíméletlen inzultust"

- közölték.

Az ellenzéki párt felidézte, "nem volt olyan régen, amikor az 5-ös számú Fidesz-párttagkönyv tulajdonosa, hivatásos szellemi kútmérgező, és a minap a Facebookon magából majmot csináló frakcióvezető arról elmélkedett a Bayer-„showban”, hogy, legalábbis szerintük, időszerű lenne már a fizikai erőszak az ellenzékkel szemben".

A mag tehát termékeny talajra hullott, és talán még parancsba is kapták az aktivistáik, hogy mindezt tettekre váltsák - fogalmaztak.

Az erőszakoskodó kézre kerítése most a rendőrök feladata, felelősségre vonása pedig az igazságszolgáltatásé. Ellenben a felbujtókat – Orbánt és bűnbandáját – már mi magunk fogjuk elszámoltatni. Legkésőbb 2022-ben

- zárul a közlemény.