Hegedűsnek ismét a Horthy-szoboravatás miatt kell fegyelmi tárgyalásra mennie

Álljunk ki a "koncepciós per" alá vont "nemzet lelkésze" mellett.

„Álljunk ki a magyar keresztyén testvériség jegyében méltósággal, hallgatóságként a koncepciós per alá vont "nemzet lelkésze" mellett. "Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk? Senki nincsen, bizonyára nincsen!"

- áll a felhívás szövegében. Mint az ismeretes a reformatus.hu korábban arról adott hírt, hogy másodfokú határozat született a Hegedűs Loránt lelkipásztor ellen a 2013. november 3-i Szabadság téri Horthy-szobor avatás és az azt megelőző istentisztelet kapcsán indult fegyelmi eljárásban. Az egyház honlapja szerint „a lelkészt nem marasztalták el és nem is mentették fel: súlyos eljárásjogi szabálysértés miatt új eljárást kell kezdeni első fokon, egy kijelölendő egyházmegyei bíróságon.”

Az emlékezetes eseményről Hegedűs Lórántné az alfahir.hu számára korábban beszámolt, ebből kiderül, hogy „a szertartás alatt a Hit  Gyülekezete szervezésében agresszív csőcselék randalírozott a templom bejáratával szemben. Sajnálatos módon az egyházi vezetés ahelyett, hogy a megtámadott gyülekezetet vette volna védelme alá, annak lelkészét vonta fegyelmi eljárás alá.”