Kiöregedett dj-ként hergelte a hazaárulózó fideszeseket Hende Csaba

Kiöregedett dj-ként hergelte a hazaárulózó fideszeseket Hende Csaba

A Jobbik szerint méltatlanná vált a mandátumára.

Hende Csabánál szemmel láthatóan bekattant valami, amikor alkalmatlansága miatt kidobta Orbán Viktor a kormányból még 2015-ben. A nyilvános megalázás ellenére is maradt a Fidesznél és úgy tűnik, hogy mindent megtesz azért, hogy visszaküzdje magát az élvonalba. Most a párt szombathelyi képviselőjeként tartott a városban programbemutatót, ahol megmutatta, milyen az, amikor valaki foggal-körömmel ragaszkodik a hatalomhoz.

A fórumról a Vas megyei LMP készített felvételt, amelyről világosan kiderül: Hende Csaba szerint az hazaáruló, akiknek a véleménye nem egyezik meg a kormánypártéval. Erre utal az ugytudjuk.hu nevű helyi hírportál beszámolója is, amely azt írja: a bukott miniszter kórusban szavaltatta meg közönségét, hogy aztán közösen hazaárulózzák Szombathely ellenzéki polgármesterjelöltjét, Nemény Andrást.

Hende a dj-k által gyakran alkalmazott rigmusokat sem volt rest felhasználni a "közönségénekeltetéshez".

Nem hallom! Hangosabban!

- kiabálta a Fidesz választókerületi elnöke, miközben a közönség azt skandálta, hogy

hazaáruló.

A beszámolóból az is kiderül, hogy a Fidesz polgármesterjelöltje némán nézte végig a jelenetet. Ez annak fényében tűnhet különösnek, hogy Balázsy Péter korábban azt mondta, hogy békét kell hozni Szombathelyre.

Hendének ezután nincs helye a közéletben

Hende Csabát a gyűlöletkeltő performansz miatt lemondásra szólította fel Bana Tibor, a Jobbik alelnöke. Az ellenzéki politikus szerint a bukott miniszter viselkedésével méltatlanná vált a szombathelyi polgárok képviseletére.

Vas megyei országgyűlési képviselőként szégyellem, hogy Hende Csaba korábbi miniszterrel együtt ülök a Parlamentben.

Bana Tibor

- fogalmazott Bana Tibor, aki szerint az a kirekesztő hangnem, amit Hende a szombathelyi ellenzékkel szemben megengedett magának, tűrhetetlen és nincs helye a magyar közéletben. 

"Kiadták, hogy bevándorláspártinak, szivárványkoalícósnak, meg árulónak kell megszólítani a képviselőtársainkat"

„Az első igazán nagy felháborodásom az tavasszal volt, amikor a frakciótársaimnak - meg nekem is, csak én nem hajtottam végre - kiadták, hogy bevándorláspártinak, szivárványkoalícósnak, meg árulónak kell megszólítani a képviselőtársainkat" - mesélte az ugytudjuk.hu-nak a Fideszben töltött utolsó hónapjairól Koczka Tibor, aki miután maga mögött hagyta pártját, most a Jobbik és a Pro Savaria Egyesület támogatásával függetlenként indul Szombathely polgármesteri székéért.