Hétpróbás lesz az idei Magyar Sziget

Az idei Magyar Sziget ismét rendhagyó lesz. Ezúttal a Velencei-tó partján nemcsak koncertek és előadások várják a szigetlakókat, hanem egy hétpróbás kihívás is. 

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom arról tájékoztatta a szerkesztőségünket, hogy az augusztus 13-16. között megrendezésre kerülő Magyar Szigeten hétpróba is lesz, ami egyszerre nyújt majd a sport és közösségi élményt a koncertek és szórakozás mellett.
A hétpróba így áll össze:
 
1. Videó kihívás
2. Kenu akadálypálya
3. Lovagi torna
4. Zsákban futás
5. Foci kupa
6. Vízilabda kupa
7. Céllövészet
A Magyar Szigetet a többi fesztivállal szemben mindig is jellemezte egyfajta közösségi szellem. Akik kilátogattak a Szigetre, szinte kivétel nélkül arról számoltak be, hogy olyan érzésük van, mintha egy nagy család gyűlne össze évről évre. Ezt az érzést szeretnék a szervezők idén még tovább fokozni azzal, hogy egy olyan versenyt hirdetnek meg, ami lehetővé teszi, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz a szigetlakók, legyenek akár versenyzők, akár a szurkolótábor részei.
 
Idén ezért megszervezik a Magyar Sziget "hétpróbáját", melyen összesen tíz, hat fős csapat indulhat el, és versenyezhet egymással. A versenyszámokat úgy állították össze, hogy a csapatszellemre épülő sportágak is jelen legyenek, de az egyéni képességek is kibontakozhassanak. Természetesen a magyar múlt bemutatása sem marad ki az egyes versenyszámokon keresztül. Nézzük, részleteiben, hogy mit is jelentenek ezek a próbák:
 

1. Videós kihívás

Az első megmérettetésre már a Magyar Sziget előtt sor kerül, de a szurkolótábornak már itt is komoly szerepe lesz. Egy maximum 40 másodperces videót kell készítenie a csapatoknak, amiben mind a hat főnek szerepelnie kell. A videóban be kell mutatni a csapatot, és a sportszerűség jegyében meg kell fogalmazni egy üzenetet az ellenfelek irányába. Fontos, hogy a videó igényes és frappáns legyen, mivel két csapatot a szurkolótábora fog bejuttatni a versenybe. A videókat a Magyar Sziget Facebook-oldalán fogják közzé tenni. Nyolc csapatot a szervezők választanak ki, de a fennmaradó két csapat versenybe kerüléséről a közönség dönt. A két legtöbb kedvelést begyűjtő csapat mindenképp indulni fog a Hétpróbán! Az elkészült műveket legkésőbb július 27-én 23:59-kor e-mailben kell elküldeni a budapest@hvim.hu címre.

2. Kenus akadálypálya

Kihasználva a helyszín adottságait, természetesen a vízi sportok sem maradhatnak ki a repertoárból. Négy főt kell neveznie a csapatoknak a kenus akadálypálya versenyre, melynek során az erőnlétnek és az ügyességnek is fontos szerepe lesz.

3. Lovagi torna

A Magyar Szigettől a kezdetek óta elválaszthatatlanok az olyan ősi magyar fegyverek, mint a karikás ostor, az íj, a csatacsillag vagy a kelevéz. Egy hétpróbás szigetlakónak mesterfokon kell bánnia ezekkel az eszközökkel, de nem árt, ha van tapasztalata a kétkezes kard használata terén is.

4. Zsákban futás

Úgy gondoljuk, ezt komolyabban nem kell részletezni. Javasolt felkészülési mód: Eddzed minden izomcsoportod! 

5. Foci kupa

A teljes csapatra szükség lesz a győzelemhez. A szurkolótábor szinte kötelező. Nyugalom, nálunk kártya és szkenner nélkül is lehet buzdítani a csapatot.

6. Vízilabda kupa

Hazánk mindig is remekelt ebben a sportágban, így természetesen nem maradhat ki a felhozatalból. A focihoz hasonlóan mind a hat főnek indulnia kell a versenyen.

7. Céllövészet

Minden hazafinak ismernie és szeretnie kell a fegyvereket. Ezért választották utolsó versenyszámként a céllövészetet, mely airsoft fegyverekkel fog történni.