Hétvégén irány Visegrád, irány a középkor!

Lovagok, táncosok, zenészek, zsoldosok és haramiák hódoltatják Visegrádot, de ezt ott mindenki élvezi.

Már három évtizede rendezik meg Visegrádon hazánk egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat.
 
Gyalogos és lovas lovagi tornák, íjászbemutatók, versenyek, egy komplett várostrom, solymász- és táncbemutatók, rengeteg zenész, táncok, és persze vásár. A háromnapos rendezvényen nyolc országból, közel 1000 fellépő szórakoztatja a középkor iránt érdeklődő közönséget.
 
A világ legjobb lovasijásza, Kassai Lajos és csapata, a felvidéki Fekete Sólyom Íjászklub, a Vermes lovasijász törzs, a Sereghy törzs, az Északi Gárda, Haramza Márk, olasz zászlósok Lancianóból, a Memento mori Csehországból, a Szent György Lovagrend, a Primavera táncegyüttes, a lengyel Tarnówi lovagok, a szerb Svibor Lovagrend, a szlovén Gasper Lambergar lovagjai, és persze a házigazdák, a Visegrádi Szent György Lovagrend dobos csapata, az Apródképző és a királyi solymászok. A tornákon fellép a kisújszállási Szabad Lovagok Rendje lovag Pádár Gyula vezetésével, a Börzsöny Nehézgyalogság Szobról, a Diósdi Történelmi Bajvívó Egyesület, a Fekete Hollók Rendje Kaposvárról, a Hunyadiak Udvarháza Debrecenből és a szegedi Oroszlánszív Lovagrend.
 
A lovagi játékok mellett gyakorlatilag folyamatosan játszanak a zenészek is: többek között a cseh Remdih, a Misztrál, az Agyagbanda, a Susato Régizene Együttes, az Aranyalma, a Szelindek, és persze a Hollóének Hungarica játszik a színpadokon, vagy csak egyszerűen a vásárban az úton.
 
Aki csak teheti, hétvégén látogasson el Visegrádra, az év egyik legjobb fesztiváljára.