Hivatalos: Körmenden is lesz egy menekülttábor

A Belügyminisztérium elismerte: egy újabb nyitott menekülttábort nyitnak meg lakott területen.

A nyugat.hu-nak Bebes István polgármester elmondta: "bízik abban, hogy a tábor megfelelő, ellenőrzött körülmények" között működik majd. Megfelelő személyzettel és háttérrel.
 
„Körmend egy nyugodt, tevékeny kisváros, bízom abban, hogy a városlakók életét ez a tábor nem fogja zavarni” – mondta a portálnak a körmendi polgármester.
 
Lapunk megkereste az Országos Rendőrkapitányság sajtóosztályát, ám végül a Belügyminisztérium reagált a sajtóinformációkra egy közleményben.
 
A hivatalos nyilatkozat szerint
"a magyar hatóságok végrehajtják a hazai és uniós jogszabályok által előírt feladatokat. Az illegális migránsok nagy számára tekintettel a röszkei gyűjtő pont mellett szükség van további, ideiglenes befogadó állomás létrehozására, mely regisztráció végzésére alkalmas".
A tárca közleményéből kiderült:
"az országra nehezedő rendkívüli migrációs nyomás enyhítése érdekében,

Bebes István polgármester előzetesen, rövid úton történt tájékoztatását követően Körmenden (kiemelés a szerk.),

a rendészeti szakközépiskola területén egy ideiglenes, nyitott befogadó állomás kerül kialakításra. A nyílt befogadó intézmény kialakítását követően kezdi meg működését és csak addig fog működni, amíg a helyzet azt szükségessé teszi".
Tehát, szemben a korábbi kormányzati ígéretekkel, lakott területen lesz egy újabb nyitott menekülttábor. S mindez a helyiek tájékoztatása, megkérdezése nélkül.