Hogyan nyerjünk három választást egy stadionnal?

A napokban újabb hírek láttak napvilágot a Diósgyőri Stadion felújításával kapcsolatban. A Jobbik miskolci szervezete a kezdetektől azon a véleményen van, hogy ha valahol, akkor Miskolcon a diósgyőri szurkolók megérdemlik az új stadiont. „De azt is kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a kivitelezésbe minél több miskolci vállalkozás kapjon szerepet. Az építésre szánt 11 milliárd ne a pesti haverokat, hanem a miskolci cégeket, és ezáltal a város gazdaságát gyarapítsa új munkahelyek létrehozásával” - jelentette ki Pakusza Zoltán pénteki tájékoztatóján.

A Jobbik önkormányzati képviselője szerint jelenleg csak egy politikai színjáték zajlik, különböző okokra hivatkozva tolják a stadion építését, miközben Felcsúton, az Üllői úton vagy épp Mezőkövesden pillanatok alatt felhúzták a létesítményeket.

Miskolcon ehelyett a "hogyan nyerjünk három választást egy stadionnal" című színpadi előadás zajlik, véli Pakusza. A politikus emlékeztetett: 2013 novemberében Sebestyén László országgyűlési képviselő-jelölt már a stadion megépítésével kampányolt, majd rá egy évre a helyhatósági választásokon újra fontossá vált a téma olyannyira, hogy két szektort a kampányfinisben látványosan le is bontottak. Most pedig már a legoptimálisabb becslés szerint is 2017 ősze, vagyis az újabb kampány előestéje a határidő.

A jobbikos képviselő felszólította az illetékeseket: ne hitegessék tovább az ország egyik legnagyobb szurkolótáborát, hanem energiáikat arra fordítsák, hogy a 11 milliárdos beruházás minél hamarabb és minél több helyi vállalkozás bevonásával valósuljon meg Miskolcon.