Véletlen, hogy nem a tanároknak, hanem a rendőröknek és a katonáknak ígérnek méltányos bért

Véletlen, hogy nem a tanároknak, hanem a rendőröknek és a katonáknak ígérnek méltányos bért

Méltányos bért ígért a katonáknak, rendőröknek és határvadászoknak szombati közös budapesti sajtótájékoztatóján Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Mindketten felidézték, hogy az elmúlt időszakban a rendvédelmi és a honvédelmi ágazatban is történtek illetményfejlesztések.

Rétvári Bence kifejtette: a szomszédban dúló háború, a világszerte tapasztalható gazdasági nehézségek azt vetítik előre, hogy fokozódni fog a migrációs nyomás, és ennek kezelésében fontos szerepük lesz a rendvédelmi szerveknek, köztük a most felállítandó határvadász ezrednek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: fontos, hogy a katonák is az előttük álló feladatokkal arányos illetményben részesüljenek; az illetményüket két lépcsőben, szeptemberben, majd 2024 januárjában emelik újra.

A cinikusság csimborasszója: Maruzsa szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban - mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Ahogy az ismert, az Orbán-kormány szerint a pedagógusok béremelésére - Brüsszel miatt - nincs pénz.