A meggyanúsított Horváth Csaba és az MSZP is Iványi Gáborra hivatkozik

A meggyanúsított Horváth Csaba és az MSZP is Iványi Gáborra hivatkozik

Ahogy arról beszámoltunk, Horváth Csabát, Zugló szocialista polgármestereét a Központi Nyomozó Főügyészség ma gyanúsítottként hallgatta ki, a megalapozott gyanú szerint ugyanis 2016-ban Horváth Csaba a jelenlegi polgármester - aki akkoriban a Fővárosi Közgyűlés tagja volt - a társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére kerestek egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

A szocialista politikus nem is volt rest, egyből bevetette az Iványi-védelmet. Facebook-oldalán többek között ezt írta:

"Tudjuk mire számíthatunk ettől a rezsimtől. Két napja az elesettek szószólója, Iványi Gábor volt soron, ma én és holnap pedig bárki, aki nem kívánja ezt a rezsimet hatalomban tartani és ennek hangot is ad".

Szerinte a következő hetekben újabb és újabb támadásokra lehet számítani ellenzéki politikusok és közéleti szereplők ellen, "ezeknek semmi más célja nincs, mint az ellenzéket lejáratni és az egységét bomlasztani. Néhány hét múlva a magyarok eldönthetik, hogy ilyen országban akarnak-e élni". 

Ezt a védekezést veti be az MSZP is, ezt írják: 

"Az MSZP hisz Horváth Csabának, a tényeket ő ismeri, neki kell tisztáznia az ügyet.

Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor minden, az ellenzéket üldöző putyini eszközt bevet a kampányban. Az országgyűlési választások előtt 39 nappal ebben az esetben nagyon kilóg a lóláb.

A Fidesz már korábban is próbálkozott ugyanezzel az aljas módszerrel, ami semmi másról nem szól csakis az ellenzék megfélemlítéséről. A budapesti Városházán kamuügyben tartott házkutatás, az Iványi Gábor karitatív szervezetére küldött fegyveres NAV-osok után egy újabb állomáshoz érkeztünk. Ezzel azonban a Fidesz ismét csak azt bizonyította, hogy félti a hatalmát".

Emlékezetes, Iványi Gábor szervezetét 3 milliárd forintos járuléktartozással vádolja a NAV, de hogy mennyire ízléses a lelkészhez hasonlítania magát egy parkolási ügy miatt bajba került politikusnak, azt mindenki döntse el magában.