Kilép a Fideszből Újfehértó polgármestere, a helyi Fidesz azt követeli, hogy mondjon le a városvezetői pozíciójáról

Kilép a Fideszből Újfehértó polgármestere, a helyi Fidesz azt követeli, hogy mondjon le a városvezetői pozíciójáról

Távozik a Fideszből az újfehértói polgármester, a kormánypárt helyi csoportjának közleményét Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő osztotta meg közösségi oldalán. A közleményben felszólítják Hosszú Józsefet, hogy a polgármesteri tisztségről mondjon le, mivel a Hosszú által generált konfliktusok „lehetetlenné tették az együttműködést”, ráadásul a város vezetésében "baloldali többséget teremtett". A Népszava elérte a polgármestert, aki megerősítette távozási szándékát a pártból.

Megkerestük az üggyel kapcsolatban Miskolczi Istvánt, a Jobbik megyei regionális igazgatóját, aki lapunknak elmondta, hogy Hosszú Józsefet Tiszavasváriból helyezte át a Fidesz, ahol korábban a kormányhivatal vezetője volt, viszont azon kívül, hogy 2019-ben megválasztották polgármesternek, semmi mást nem tudott elérni a településen. A legnagyobb botrány az orvosi ügyelet ellátásával kapcsolatban tört ki, amelyet korábban 22 millió forintból oldottak meg, ez Hosszú alatt felment 59 millióra, mégis folyamatos orvoshiány volt a településen, ezért feljelentések is voltak az ügyben. Az újfehértői háziorvosi ügyelet problémáiról korábban már beszámoltunk az Alfahíren, ahol azt is megírtuk, hogy Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője még írásbeli kérdést is küldött Kásler Miklós miniszternek a helyzet tisztázása érdekében.

Miskolczi István azonban cáfolta azt az állítást, miszerint "baloldali többség" lenne a város vezetésében, amelyet szerinte arra alapoz az újfehértói Fidesz, hogy korábban a fideszes képviselők megpróbálták feloszlatni a testületet, azonban ezt a független önkormányzati képviselők leszavazták.

Az idei országgyűlési kampányban azzal hívta fel magára a figyelmet Hosszú József, hogy a kormány vidékfejlesztési politikáját bírálta egy ellenzéki lakossági fórumon, közleményében ezt is sérelmezte a helyi Fidesz.