Hová tűnt Vitézy Dávid?

Július 31-én lejárt Vitézy Dávid, miniszteri biztos megbizatása. Azóta sem tudni semmit az általa kidolgozott koncepcióról, de már magáról Vitézyről sem.

Lassan másfél hónap telik el azóta, hogy a nagy közlekedési átalakítási anyag állítólag a Miniszterelnökséget vezető miniszter asztalán landolt - írja a VEKE. A közlekedési egyesület szerint a feladatra komoly juttatásokért felkért miniszteri biztos (Vitézy Dávid ugyebár - a szerk.) megbízatása július 31-én lejárt. Mára törölték is az NFM honlapjáról. Mintha ott sem lett volna. Ahogy az állítólag általa készített anyagról sem lehet tudni semmit. Vannak, akik azt állítják, készült ilyen. Egy biztos, jelen állás szerint se anyag, se biztos - írják.

És valóban, rákukkantottunk a kormany.hu oldalára, amiből kitűnik, komolya virtuális tisztogatást végeztek a gondos admin kezek...

dfg

Mint ismert, a közösségi közlekedési szolgáltató cégek, különösen a Volán társaságok működésével kapcsolatos jövőbeli lehetséges irányokat tartalmazó koncepció kidolgozására még február végén nevezték ki miniszteri biztossá Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ volt vezérigazgatóját. A kinevezés február 1-jétől július 31-éig tart. 

A miniszteri biztos feladatkörébe tartozott a közösségi közlekedési közszolgáltatások hatékonyabb összehangolása érdekében szükséges intézkedések feltérképezése,  a közösségi közlekedési szolgáltatásokat ellátó köztulajdonú társaságok működésére vonatkozó jövőbeli lehetséges irányokat tartalmazó koncepció kidolgozása,  és a közösségi közlekedési tarifarendszer egységesítése és ügyfélbarátabbá tétele, a munkavállalók közösségi közlekedéssel történő munkába járásának elősegítése érdekében történő javaslatok kidolgozása is.
 
Nos, ebből egyelőre semmi nem látszik.