Hűha! Farkas Flórián elárulta, hogy hol érettségizett – de azért ne vegyünk rá mérget!

Ön szerint miért ragaszkodik még mindig hozzá Orbán Viktor?

Farkas Flórián miniszterelnöki biztos körül egyre fogy a levegő, s nemcsak az Országos Roma Önkormányzat viselt dolgai miatt, hanem a már legendává vált tanulmányai miatt is. Ugyanis azokat a feledés jótékony homálya fedi.

Elképesztő, de 2016-ban küzdeni kell azért, hogy a felelős kormány egyik tagjáról bebizonyosodjon: rendelkezik érettségivel...

Az mno.hu és az Index is közérdekűadat-adatigényléssel fordult Farkas Flóriánhoz, hogy árulja el, melyik oktatási intézményben szerzett államilag elismert bizonyítványt.

A válasz a törvényileg előírt határidő végén érkezett meg.

"Érdeklődésükre küldöm a kívánt információt:Középfokú tanulmányaimat a Budakalász Gimnázium esti tagozatán végeztem. A végzés éve: 2001. Üdvözlettel: Farkas Flórián".

Csakhogy az Index egy csapdát állított a kormánypárti politikusnak. A lap ugyanis az Oktatási Hivatalnál (OH) is érdeklődött, és a „Központi Érettségi Bizonyítvány, Tanúsítvány és Törzslapkivonat nyilvántartásra" hivatkozva - amelyben mindenki szerepel, aki 1998 után leérettségizett - az OH ezt a választ küldte:

„az Érintett érettségi bizonyítványára vonatkozó adat nem szerepel”.

Lefordítva: Farkas Flórián rosszul tudja; a miniszterelnöki biztosnak nincs államilag elismert érettségije - állapítja meg a lap.

Na, most akkor hogy került mégis be az ELTE-re érettségi nélkül, és mi a fenéért nem szabadul meg Farkastól Orbán Viktor, aki ekkora támadási felületet biztosít a Fidesz-kormányon.

[[nid:182038]]