Huszonnégy diák eltűnt egy walesi nemzeti parkban

A mentésben részt vevő egyik hegyimentőcsapat a BBC-nek úgy nyilatkozott, hozzávetőleg már a negyedik csoport hollétét is meghatározták, de teljesen nem biztosak benne.

A BBC közlése szerint három hegyimentőcsapat és a rendőrség is részt vesz a Tafarn Y Garreg vendéglátóhely közelében zajló keresésben, amelyet a ködös és esős időjárás nehezít. A brit parti őrség egyik mentőhelikopterét szintén a helyszínre irányították.

Mark Moran, a mentőcsapat egyik munkatársa korábban azt mondta, telefonon sikerült kapcsolatba lépniük az eltűnt, felnőtt kíséret nélküli diákcsoportokkal.

A helyi rendőrség egyik szóvivője azt mondta, a térségben tapasztalható zord időjárás miatt aggódnak a fiatalok egészsége miatt. Két diáknál a kihűlés jelei jelentkeztek.

A rendőrség nem erősítette meg az eltűnt tanulók számát.

A tanulók a nagy presztízsű brit királyi díj, a Duke of Edinburgh Award nyertesei.

A díj része a walesi túra is. Az elismerés nyertesei olyan 14-21 éves fiatalok, akiket a Fülöp herceg által alapított szervezet személyes kibontakozásukban kíván támogatni azzal, hogy részvételi lehetőséget biztosít számukra kalandos és sportkirándulásokon.

Egy helyi politikus azt mondta, elsődleges fontosságú, hogy megtalálják és biztonságba helyezzék őket.

"Ez időről időre megesik azokkal, akik csoportokban teljesítik a Duke of Edinburgh programot - és egyelőre úgy tűnik, mindegyikük jól van"

- tette hozzá.