Idejönnek Magyarországra, majd életveszélyes drogokkal kereskednek

Évente hússzor-harmincszor gyilkolnak  Magyarországon a tiltott kábítószerek és a dizájnerdrogok.

A lap külön kiemeli, hogy a cannabis- termesztés és a kokaincsempészet a hazánkban élő gazdasági bevándorlók kedvelt üzletága. Kokaint elsősorban a nyugat- afrikaiktól, kiemelten a nigériaiktól rendelhetnek a megbukott szombathelyi fideszesek vagy akárki más, akinek erre van gusztusa és a jelek szerint egyre többen vannak olyanok, akik a meztelen nőket egy fehér csíkkal a hátukon képzelik el.

Érdekesség, hogy az afrikaiak nem elveszik a honfitársaink munkahelyét, hanem éppen ellenkezőleg: rossz anyagi körülmények között élő magyarokat bérelnek fel a szállításhoz és a terjesztéshez.

A rendőrség 2009-ben fedezte fel az első, vietnamiak által üzemeltet kenderültetvényt, majd miután több, mint 50 hasonló telepet számolt fel, a különleges kisgazdaságok hanyatlásnak indultak. Ezekben a kertészetekben gyakorta illegális migránsok dolgoztak, akik úti okmányaikért, utazási költségeikért utólag, munkájukkal fizettek. Ehhez képest manapság inkább albán területekről kerül a romkocsmázók kezébe a spangli.

A hatóság adatai alapján a dizájnerdrogok hatóanyagai zömmel Kínában készülnek, míg a tablettázás és forgalmazás Európa valamelyik országában történik, ahogy az történt egy érdi család házban berendezett házilaborban, ameddig a nagy teljesítményű tablettázógépet le nem foglalta a tisztelt rendőrség, melynek ekkor még nem kellett a “Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod törvényeinket!” - feliratú óriásplakátok testi épségére vigyáznia.