Idő előtt tért haza Novák Katalin Katarból, valószínűleg le fog mondani

Idő előtt tért haza Novák Katalin Katarból, valószínűleg le fog mondani

Úgy tűnik elfogyott a levegő a fideszes köztársasági elnök körül a pedofilbotrány miatt. Sorra mondanak le tanácsadói, és egyre nagyobb a közfelháborodás. Szombat délután ötkor bejelentést fog tenni.

Szombat délután fél 2 körül három fekete kocsi hajtóott a Sándor-palotához számolt be a 444. Azt nem látták, hogy ki ült bennük, de a nagy rendőri készültségből következtetni lehetett, hogy a köztársasági elnök érkezett meg.

A hvg beszámolt arról, hogy fél egy után nem sokkal Dohából megérkezett az a honvédségi gép, amivel Novák Katalin utazott a Közel-Keletre. Azt nem tudni, hogy miért szakította meg idő előtt a tervezett programját, de feltételezések szerint hazarendelték, hogy lemondassák.

Értesüléseink szerint a pedofil bűntárs kegyelmi ügyében szintén még igazságügyi miniszterként felelős Varga Judit is bejelentésre készül.

(Címlapkép: Varga Judit igazságügyi miniszter Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor kormányfő társaságában, miután átvette kinevezési okmányát a Sándor-palotában 2022. május 24-én. MTI/Fischer Zoltán)