A jobbikos Bozsik József leválthatja az őt fenyegető Czerván Györgyöt

Egyre szorosabb a verseny. 

Az egyéni képviselőjelölti preferenciával rendelkező választók

47%-a szavazna a Fidesz-KDNP jelöltjére, Czerván Györgyre. A második legerősebb jelölt, Bozsik József a Jobbik színeiben a jelöltet választani tudók 33%-ának támogatását tudhatja maga mögött.

Támogatói között már jelentős arányban taktikai szavazók is mérhetők, de jól szerepel a pártválasztást tekintve bizonytalanok körében is. Az MSZP-P és a DK közös jelöltjére, Török Zsoltra 14% szavazna. Az LMP jelöltje mindössze 2%-on áll, míg egyéb jelöltekre összesen 4% voksolna.

A 2014. évi országgyűlési választáson Czerván György az érvényes szavazatok 50,2%-ával szerzett mandátumot, második helyen a Jobbik jelöltje, Csanádi Gábor Ferenc végzett 24,9%-os támogatottsággal. A baloldali összefogás jelöltje, Dr. Baja Ferenc 19,6%-ot szerzett, míg az LMP jelöltje, Mikus Csaba 2,9%-on végzett.

A pártot választani tudók

48%-a a Fidesz-KDNP-re, 28%-a a Jobbikra voksolna egy jövő vasárnapi országgyűlési választáson,

míg az MSZP-P ebben a kategóriában nem éri el a 10%-ot, csupán 9, a DK 7%-on áll. A választókerületben az LMP 4%-os támogatottsággal bír, míg a Momentum, az MKKP és az Együtt 1-1%-on áll. 

A választókerület teljes népessége körében a Fidesz-KDNP 26%-on áll, míg a Jobbikra a jogosultak 15%-ra voksolna. Az MSZP-P a teljes népességben mindössze 5, a DK 4%-on áll. Az LMP-re 2% szavazna, míg az Együtt, az MKKP és a Momentum a választókerületben nem rendelkezik mérhető támogatottsággal. A választókerületben magas (27%) a jelenleg szilárd pártpreferenciával nem rendelkező, de részvételi hajlandóságot mutató választók aránya, de

jelentős, 15%-os azok aránya is, akik bár szavaznának, de titkolják preferenciájukat.

Az ötszáz fős kutatás mintavétele 2018. március 27-től március 29-ig zajlott, a választókerület felnőtt népességének eloszlását nemek, korcsoportok, legmagasabb iskolai végzettség, települési jogállás szerint tükröző minta lekérdezésével. Az adatfelvételt számítógéppel támogatott telefonos interjúval (CATI) végezték.

Ifjabb Bozsik József a lovassport világán kívül akkor tett szert országos hírnévre, amikor 

a szakember az N1TV-nek nyilatkozva a Mészáros Lőrinc cége által épített szilvásváradi lovasközponttal kapcsolatos súlyos aggályait fogalmazta meg. Ezt követően hívta fel Czerván György, hogy megfenyegesse:

"Arra kérnélek, hogy ezt ne csináld a jövőben, legalábbis, ha nem akarsz ebből problémát."

"Ezeket te hogy gondoltad?!" - így fenyíti az államtitkár az N1Tv-nek nyilatkozó szövetségi kapitányt

Czerván György azután hívta fel ifjabb Bozsik Jószefet a fogathajtók szövetségi kapitányát, hogy a szakember az N1Tv-nek nyilatkozva őszintén elmondta, miért gázos a Mészáros Lőrinc cége által épített szilvásváradi lovasközpont. A létesítményt ősszel adták át ünnepélyesen - majdaz első rendezvény után jól be is zárták,