Ilyen arcok prédikálnak az ISIS mellett - Képmutatásból jeles

A 49 éves, szélsőséges nézeteiről elhíresült hitszónokról most előbukkant képeken Choudary bizony masszívan alkoholizál, sőt, még egy méretes spanglit is elpöffent.

Mint köztudott, az iszlám vallás szigorúan tiltja az alkohol-, illetve kábítószerfogyasztást, de az Iszlám Állam által kontrollált területeken még a dohányzást is halállal büntetik a dzsihadisták.

Hedonista életvitele ellenére azonban Choudary pont annak a szervezetnek toborzott fiatal, Nagy-Britanniában élő muzulmánokat, akik nagy valószínűséggel kivégezték volna, ha rájönnek, őt is behálózták a bűnös szenvedélyek.

Az imám viszont nagyon is kulcsfontosságú szerepet játszott az ifjú muszlimok radikalizálásában:

a tárgyaláson a terrorelhárítási szakértők egyhangúan őt nevezték meg a folyamat egyik fő mozgatórugójaként, amellett, hogy egy Angliában betiltott iszlám csoportosulással való szoros kapcsolatát is sikerült kimutatniuk.

Ezek után pláne fura a saría törvénykezés Nagy-Britanniában való bevezetéséért küzdő férfit önfeledt bulizás és vedelés közben ábrázoló képsorozat, amelyből a "pózolj pornográf magazinnal" való kihívás sem maradt ki.

A hatóságoknak azután sikerült letartóztatniuk Anjem Choudary-t, miután a férfi egy névvel ellátott, internetre feltöltött videóban hűséget esküdött az Iszlám Államnak és azt bizonygatta, hogy a közel-keleti horrorállam legitim kalifátus, mert megfelel az ehhez szükséges vallási követelményeknek.

Kíváncsian várjuk, hogy miként vélekedik majd Choudary kalandos múltjáról a sok ezer muzulmán szélsőséges, akikkel tömve vannak az angol börtönök, és akik mindeddig tárt karokkal várták a vallási vezetőt... (Mondjuk azok után, hogy a dzsihadisták soraiba belépők nagy részének fogalma sincs az iszlámról és annak tanításairól, még az is lehet, hogy könnyedén túllépnek az ordas önellentmondáson.)