Itt a bírósági ítélet: 13 év fegyházra ítélték Tarsoly Csabát

Itt a bírósági ítélet: 13 év fegyházra ítélték Tarsoly Csabát

A csalások és sikkasztások sorával terhelt Quaestor-botrány elsőrendű vádlottja és társai ügyében csaknem egy évtized után hirdettek ma ítéletet.

A Fővárosi Törvényszék hétfői ítéletében 13 év fegyházbüntetésre ítélte a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottját - számol be az MTI az első fokú ítéletről.

Tarsoly Csaba Istvánt tíz évre a közügyektől is eltiltották, továbbá elrendelték az őrizetbe vételét legfeljebb 72 órára. A többi 10 vádlott közül a másod- és negyedrendű vádlott kivételével mindenkire büntetést szabtak ki.

Ugyanakkor a legsúlyosabbat, 16 év fegyházbüntetést Mayer Zsolt harmadrendű vádlott kapta, őt szintén 72 órára őrizetbe vették.

Tarsoly amúgy a Telex beszámolója alapján

az utolsó szó jogán még július végén is tagadta a vádakat a példátlan csalássorozattal kapcsolatban.

Indoklásában a bíró a rendkívül szerteágazó ügy nyomozását világszínvonalúnak nevezte. Hozzátette azonban azt is, hogy a vádlottak igyekeztek tervszerűen minden szakértőt kizáratni az eljárásból, akadályozva annak lezárását.

A 77 milliárd forintos csalással vádolt Tarsoly Csabára és tíz társára öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást rótt a törvényszék. A botrányhoz tartozó ügynek csak a felgöngyölítése több mint hét évet vett igénybe.