Jakab: olyan gazdaságpolitika kell, amelyik több pénzt hagy az embereknél, és kevesebbet a ficsúroknál

Jakab: olyan gazdaságpolitika kell, amelyik több pénzt hagy az embereknél, és kevesebbet a ficsúroknál

A magyar néppárt miniszterelnök-jelöltje még tegnap posztolt arról - egy görögdinnyés képpel - Facebook oldalán, hogy rettentően felment a zöldség-gyümölcs ára. Jakab Péter most azt írja, a Fidesz-média ismét belé kötött, szerintük ugyanis pikáns, hogy kifogásolja az árakat, mégis megengedi magának azt a luxust, hogy megegyen egy szelet dinnyét.

Kedves fideszes ficsúrok. Ha már azon nem háborodtok fel, hogy Kövér elvtárs 135 millióért vesz 8 szőnyeget, Lölő meg 150 millióért gyémántgyűrűt az új asszonynak, azon se döbbenjetek meg, hogy én megeszek egy cikk dinnyét. Azon viszont megdöbbenhetnétek, hogy ebben az országban lassan luxus a zöldség meg a gyümölcs, olyan mértékű a drágulás. 

- írta bejegyzésében.

Mint arra felhívta a figyelmet,

  • a kajszi ára 2 év alatt megduplázódott,
  • a görögdinnye 1 év alatt 20 százalékkal,
  • a zöldség 17 százalékkal,
  • a korai burgonya 46 százalékkal lett drágább,
  • a bogyós gyümölcsök 15 százalékkal kerülnek többe
  • a málna kilója a miskolci nagybanin 2500 forint.

A Jobbik elnöke kiemelte,

"ott, ahol kétmillióan élnek a létminimum alatt, ez valóban luxus. Máshol a sportautó az, vagy még az se, nálunk a dinnye meg a málna."

Jakab Péter ezután feltette a kérdést, hogy vajon az mit csináljon, akinek se kertje, se pénze nincsen? "Töltse ki a nemzeti konzultációt? Vagy menjen el népszavazni? Esetleg köpjön le egy szivárványos zászlót, vagy csak mondjon le az élelmiszerről? A kormány szerint ugyanis nagyjából ezek valamelyike lehet a megoldás."

Ezzel szemben ő úgy véli, olyan gazdaságpolitikára lenne szükség, amelyik több pénzt hagy az embereknél, és kevesebbet a ficsúroknál.

Gyémántgyűrű nem lesz Lölőék asztalán, lesz helyette zöldség-gyümölcs a tiéteken. Mert ez így egészséges

- zárt posztját.