Jakab Péter két éve a Jobbik elnöke: "A harcot választottuk a megalkuvás helyett"

Jakab Péter két éve a Jobbik elnöke: "A harcot választottuk a megalkuvás helyett"

Jakab Péter ma két éve vette át a Jobbik vezetését, ennek apropóján a pártelnök egy hosszabb posztban emlékezett vissza az elmúlt esztendőkre.

A politikus szerint 2020 januárjában sokan egy öltést nem adtak volna a Jobbikért.

"A Fidesz szurkolt, hogy az EP-választás 6 százaléka után megsemmisüljünk, vagy ha meg is maradunk, ne fogjunk össze az ellenzékkel, máskülönben Orbánnak vége. Mi viszont beintettünk a Fidesznek. A harcot választottuk a megalkuvás helyett. Az összefogást választottuk. Az egységet. A kormányváltást. A reményt, hogy végre elhozhassuk a valódi rendszerváltást ennek az országnak. A szabadságot és a jólétet minden magyarnak"

- idézte fel Jakab Péter.

A Jobbik elnöke szerint pártja rengeteg áldozatot hozott azért, hogy az összefogásnak legyen egy jobboldali szárnya, megmutatva, az ellenzék egységes, de nem egyhangú. 

"Hogy az egykor 6 százalékos párt ma 12, 14 vagy 10 százalékon áll? Ez a számháború ma senkit nem érdekel. Csak az, hogy az ellenzéknek április 3-án legalább egy mandátummal több legyen, mint a Fidesznek. Rajtunk nem fog múlni, és ezt a választók is tudják, hisz az előválasztáson ránk bízták a nehezét. 29 választókörzetet, ahol nekünk kell legyőzni a fideszes kiskirályokat. 29 csatatérkörzetet, ahová a legharcedzettebb embereket küldték. Jobbikosokat. Köszönjük a feladatot, köszönjük a bizalmat"

- fogalmazott Jakab Péter. 

A teljes posztot itt tudja elolvasni: