Jakab Péter vlogjában beszélt a fideszes bűnözőkről, akik mellett "a nápolyi maffia biztosan éhen halna"

Jakab Péter vlogjában beszélt a fideszes bűnözőkről, akik mellett "a nápolyi maffia biztosan éhen halna"

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalára feltöltött, "Nézz mögé..." című vlogjában többek között arról beszélt, miért gondolja úgy, hogy a NER-elit tagjai bűnözők, akik mellett "a nápolyi maffia mellett biztosan éhen halna".

Mint felidézte, hogy Orbánék most éppen arra készülnek, hogy a kaszinókoncessziókat is kezelő Nemzeti Koncessziós Iroda (NKI) által közzétett felhívás szerint közel közel 2000 kilométer gyorsforgalmi útszakaszt adnának koncesszióba, 35 évre. Érdekesség, hogy a Rogán Antal propagandaminiszter vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda által létrehozott NKI-nek még honlapja sincsen.

Viszik az utat is: 35 évre magánkézbe szerveznének 2000 kilométernyi magyar gyorsforgalmi útszakaszt

Igencsak érdekes felhívás jelent meg hétfő reggel az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében - szúrta ki a 24.hu. A kaszinókoncessziókat is kezelő Nemzeti Koncessziós Iroda által közzétett felhívás szerint közel 2000 kilométer gyorsforgalmi útszakaszt adnának koncesszióba.

A magyar néppárt elnöke azt is felhozta, hogy vajon miért kerül nálunk négyszer annyiba 1 kilométer autópálya, mint Németországban? A témával bővebben foglalkoztunk az alábbi cikkünkben:

Magyar autópálya négyszeres áron: megkezdődhet a Strabagban a vizsgálat

Ahogy arról szerdán beszámoltunk, egészen a Strabag bécsi központjáig ment Schwarcz-Kiefer Patrik, hogy kiderüljön, miért építenek hazánkban négyszer annyiért autópályát, mint Horvátországban. A Jobbik Baranya megyei önkormányzati képviselője mindeddig konkrétan arra várt választ, hogy miért kerül a horvát-magyar határnál épülő M6-os autópálya kilométerenként 4,4 milliárd forintba nálunk, ha hasonló földrajzi viszonyok mellett a horvátoknál már 1,1 milliárdért el lehet végezni egy ugyanekkora szakasz kivitelezését.

Az ellenzéki politikus ezután (elkeseredett) ellenzéki Facebook-kommentekre reagált. Úgy véli, érthető a csalódottság, mivel valóban egy maffiakormány irányítja az országot, és igen, rendre elmarad az elszámoltatás.

Egy kezünkön meg tudjuk számolni, hány politikus került börtönbe a rendszerváltás óta. Hogy hány fideszes, azt talán egy ujjunkon is

- fogalmazott. Mint mondta, Mengyi "Voldermort" Roland ügye egészen előrehaladott állapotban van, de van egy csomó olyan "jómadár", akik ellen évek óta eljárás van folyamatban. Példaként említette Boldog Istvánt, a hivatali vesztegetéssel vádolt jászsági fideszes országgyűlési képviselőt, aki a 2019 májusában megkapott 20 millió forintnyi kenőpénzből vásárolt méregdrága Hugo Boss-öltönyöket Ausztriában.

Csányi Tamás a Hugo Boss öltönyről: "Ez az igazi ficsúr tempó, amelyet Boldog Istvántól láthattunk"

Június 30-án, reggel fél 9-kor tartják a korrupcióba keveredett Boldog István ügyének előkészítő ülését a Fővárosi Törvényszéken - erősítette meg nemrég az ügy egyik vádlottjának védője a Telexnek. Az időpontra mind a kilenc vádlottat beidézte a törvényszék, köztük a Boldog jobbkezeként és "táskás embereként" is elhíresült Fehér Petrát mint ugyancsak közszereplőt.

Úgy véli,

a kormánypárti politikusok azért ússzák meg a felelősségre vonást, mert a jogot mindig addig faragták, amíg jogszerűvé nem tették a lopást.

Simonka György neve is előkerült: mint ismert, Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás  és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség 33 személy ellen emelt vádat 2019 augusztusában.

Kiszállt a NAV Simonkáék központjához

A NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai június 1-jén összehangolt intézkedés keretében a Békés megyei Medgyesbodzáson jártak, ahol legalább két helyszínen végeztek helyszíni ellenőrzéseket a Belügyminisztérium korábbi Pilot-programjával összefüggésben - írja a Magyar Narancs. Az ügyről a hatóság részelteket adótitok miatt nem árulhatott el, de közismert, Medgyesbodzás a Fidesz Békés megyei, korrupciós ügyekkel meggyanúsított képviselőjének, Simonka György választókörének emblematikus helyszíne.

Az igazi bűnszövetkezetben biztosan nem csak 33 ember van, hanem minimum 133-man vannak a tolvajok

- mondta.

Simonka neve egyébként legutóbb akkor került elő, amikor Kövér László levélben kikérte Simonkát a Bíróságról, hogy részt vehessen az Országgyűlés szavazásán, így biztosítva a kétharmadot például a botrányos lakástörvényhez elfogadásakor. A privatizációs törvény lényege, hogy az önkormányzati lakások bérlői a piaci árnál jóval olcsóbban vásárolhassák meg bérleményüket.

Négy-öt lovagkeresztes talpnyaló kifizetése miatt törvényeket módosítottak

- hangsúlyozta Jakab Péter, hozzátéve, hogy a fiataloknak esélye sincsen saját lakásra.

Mai hír éppen, hogy - némileg zavarba ejtő módon, de - Áder János visszadobta a szóban forgó törvényt.

Áder az Alkotmánybírósághoz küldi a lakástörvényt

Az Alkotmánybírósághoz fordult a lakástörvény ügyében Áder János - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken. A KEH honlapján megjelent közlemény szerint az államfő az alaptörvénnyel való összhangjának vizsgálatára megküldte az Alkotmánybíróságnak a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó törvénymódosítást, amelyet június 15-én fogadott el az Országgyűlés fideszes egyéni képviselői indítványra.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje a Fudan Egyetemről is beszélt, ami szerinte a Budapest-Belgrád vasútvonalhoz és Paks2-höz hasonlóan felelőtlenül eladósítja unokáinkat.

Vlogjában szót ejtett még a miniszterelnök édesapja, Orbán Győző sikeres bányáiról is. A Dolomit Kft. a 2020-as évet 3 milliárd 513 millió forintos árbevétellel és 1 milliárd 136 millió forintos adózott eredménnyel tudhatja maga mögött.

1 milliárd 136 millió forint osztalékot vesznek ki Orbán apjának kft.-jéből a válság évének eredményei után

A Dolomit Kőbányászati Kft.-ből 1 milliárd 136 millió forint osztalékot vesznek ki a tavalyi esztendő eredményei után, írja a 24.hu. A cég Orbán Viktor édesapjának, Orbán Győzőnek az érdekeltsége, akinek tulajdoni hányada meghaladja az 50 százalékot. A 24.hu írta meg, hogy a Mészáros János három nagy cége, a Pegazus Trade Kft., a Herceghalom Interat Zrt.

Jakab szerint 

a bandavezér a vejét és a lányát is Magyarország leggazdagabb milliárdosaivá emelte, néhány év leforgása alatt

Ezután a koronavírus-járvány rossz kezeléséről, a kórházakból elüldözött ápolókról és orvosokról, a 30 ezer áldozatról, a Fidesz vagyonátmentéséről (alapítványos trükközés*), a Fertő-tó fideszes bekebelezéséről, a rabszolgatörvényről, valamint a csodálatos gazdagodást produkáló Mészáros Lőrincről is beszélt, akinek Várkonyi Andreával közös szerelmi fészkébe nemrégiben egy 800 kilós páncélszekrényt emeltek be, amibe mintegy 2,5 milliárd forint fér bele, ami szerinte a Nemzeti Cinizmus Rendszerének szimbóluma.

A teljes videót itt nézheti meg.