Jemenben egységkormány létrehozásában állapodtak meg a szembenállók

Azt is bejelentette, hogy a jemeni béketárgyalások következő fordulóját Kuvaitban tartják meg.

A dpa német hírügynökség a nemzetközileg elismert jemeni elnök, Abed Rabbó Manszúr Hádi ellen lázadó síita húszik "vezetőségéhez közel álló köröktől" úgy értesült, hogy nemcsak a kormánnyal és helyi szövetségeseivel állapodtak meg, hanem a Szaúd-Arábia vezette katonai koalícióval is. E források szerint a felek "közös akarata, hogy megállítsák a háborút, és visszatérjenek a tárgyalóasztalhoz".

A szemben álló felek ezenkívül megerősítették a Szaúd-Arábiával közös határon érvényben lévő tűzszünetet, továbbá kölcsönös bizalomépítő intézkedéseket helyeztek kilátásba a harci cselekmények teljes megszüntetése érdekében.

Az arab-félszigeti országban már több mint egy éve polgárháború tombol, amely az ENSZ adatai szerint eddig több mint 6 ezer ember életébe került.

Az Irán támogatását élvező húszik nagy területeket ellenőriznek mindenekelőtt az ország északi és nyugati részén, és harcolnak a hadsereg és Hádi szövetségesei ellen. A Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség tavaly március óta támadja légicsapásokkal a húszik állásait.