Jobbik: Bűn nem maradhat büntetlenül, a folyóink szennyezése pedig bűn!

Jobbik: Bűn nem maradhat büntetlenül, a folyóink szennyezése pedig bűn!

A Tisza szennyezése okán azt követelik, a tétlen Orbán-kormány gyakoroljon végre nyomást az érintett ukrán, illetve román félre.

Újabb állomásához érkezett a 2020-ban a Tisza és a Szamos szennyezése miatt megtett feljelentésünk

- számolt be friss sajtóközleményében a Jobbik-Konzervatívok. Mint fogalmaztak: „folyóink szennyezése olyan súlyos probléma, melyet a természeti kincseink védelme iránt elkötelezett pártként sosem néztünk tétlenül”.

2020 októberében éppen ezért tettek feljelentést Nunkovics Tibor, dr. Gyüre Csaba és Adorján Béla jobbikos politikusok a Tisza és a Szamos szennyezése kapcsán - idézték fel.

Ezeken a folyókon ugyanis az elmúlt években rendszeresen érkeztek hazánk területére nagy mennyiségben műanyag és kommunális hulladékok, elsősorban Romániából, illetve Ukrajnából

- emlékeztetett a Jobbik, egyben kijelentve:

A Fehérgyarmati Járási Ügyészség a napokban megküldött határozatában a bűncselekmény tényállást elismerve az eljárást megszüntette az ügyben, mivel „a büntetőeljárást más hatóság folytatja le”. Ez a határozat tehát egyben hivatalos dokumentum arról, hogy Romániában és Ukrajnában követték és követik el a bűncselekményeket.

A konzervatív ellenzéki párt rámutatott, hogy folyóink védelme pártpolitikán átívelő nemzeti ügy, éppen ezért nem állnak meg itt.

Konkrét lépéseket fogunk tenni annak érdekében, hogy a magyar kormány gyakoroljon nyomást az érintett ukrán, illetve román félre. Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Védjük meg folyóinkat!

- hangsúlyozta csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok.

(Címlapkép: Tiszán úszó hulladéktömeg Vásárosnaménynál 2021-ben - Alfahír)