Jobbik: "2022 a magyarok becsapásának éve volt"

Jobbik: "2022 a magyarok becsapásának éve volt"

Tavaly az Orbán-kormány ténykedése rezsiemelést, inflációt, hiánygazdaságot, intézménybezárásokat, kiszolgáltatottságot és államcsődközeli helyzetet okozott a párt összegzése szerint.

Ha a kormány nem, majd mi kimondjuk: becsapták az embereket

– jelentette ki a tavalyi évet összegző Facebook-posztjában a Jobbik. A 2022-ben történtek kapcsán felsorolták:

  • "Orbánék azt ígérték a választásokkor, hogy marad a rezsicsökkentés, nem lesznek adóemelések. Ezzel szemben a rezsivédelem sok tízezer család és több ezer vállalkozás számára teljesen megszűnt, csakúgy, mint a vállalkozók százezreinek kedvező kata adózás jó része is, ami adóemelést eredményezett.
  • Államcsőd közelébe sodorta a kormány az országot, kiürült a hazánk kasszája, 23 százalékos, rekordközeli az infláció, a nyugdíj- és a béremelések mértéke a korrekció szintjét sem éri el.
  • Az Orbán-kormány képtelen az Európa-rekorder élelmiszerár-emelkedés ellen harcolni, helyette a kommunista stílusú árstopokkal okoznak hiánygazdaságot. Mindannyian emlékezni fogunk rá évtizedekig, hogy áruhiányt és üzemanyaghiányt ért el a kormány a józan ésszel is szembemenő ársapkákkal.
  • A vidék Magyarországának is visszalépést jelentett a 2022-es év kormányzása: bezártak 366 postát, 112 rendőrségi épületet, és be fognak zárni 200 háziorvosi ügyeletet. Az önkormányzatokat kivéreztették gazdaságilag, ezért országszerte zártak be színházak, művelődési házak, uszodák.
  • Orbánnak szinte az utolsó pillanatban sikerült megállapodnia az európai közösséggel, így még hosszú hónapokig nem látnak pénzt a túlélésre kényszerült kis- és nagyobb vállalkozások, önkormányzatok.
  • Orbán miatt csúszik tovább a pedagógusok és az ápolók béremelése is, amit csak uniós forrásból tudnak fizetni, mert – mondjuk ki végre – gazdaságpolitikájuk megbukott.
  • Hazánkat egy háborús helyzetben a végletekig kiszolgáltatta a kormány az orosz agresszor érdekeinek. Így ma gyanakvással tekintenek országunkra régi és megbízható nyugati szövetségeseink, barátaink és szomszédaink."