Jobbik: a gyermekbántalmazók számára nincs enyhítő körülmény

Jobbik: a gyermekbántalmazók számára nincs enyhítő körülmény

A szociális dolgozókat viszont anyagilag is meg kell becsülni.

"A bűncselekmények lehető legaljasabb, minden normális emberben megvetést kiváltó esete, ha azt egy védekezésre képtelen személy ellen követik el"

- írja szombati közleményében Ander Balázs, a Jobbik alelnöke. Az ellenzéki honatya szerint, ha egy alig pár hónapos csecsemő a "felfoghatatlan bestialitás" áldozata, akkor az elkövető joggal számíthat a társadalom teljes undorára.

Szerinte a közösség alapvető elvárása, hogy a gonosztevő büntetése a törvény adta lehető legsúlyosabb megtorlás legyen, és

"ne számíthasson semmiféle enyhítő körülményre".

A jobbikos képviselő emlékeztetett, hogy legutóbb a Somogy megyei Ötvöskónyiban okozott életveszélyes sérüléseket – szilánkos törést, agyi traumát – egy öt hónapos, alultáplált csecsemőnek saját apja.

"Ha nem léptek volna gyorsan és határozottan a családsegítő szolgálat bátor munkatársai, a kisbaba már halott lenne"

- tette hozzá Ander.

"A Jobbik fokozott anyagi és erkölcsi megbecsülést, valamint megerősített törvényi védelmet követel a szociális szféra hétköznapi hősei számára"

- áll a közleményben. A Jobbik alelnöke szerint a nehezített terepen, sokszor fenyegetések közepette, megalázóan alacsony bérekért emberfeletti munkát végző szociális dolgozókat

fokozott támogatás, elismerés kellene, hogy megillesse.

"A magyar gyerekeket és időseket, valamint minden kiszolgáltatott embertársunkat pedig nem csak a migránsoktól, hanem az emberi mivoltukból kivetkőzött, két lábon járó, itthoni fenevadaktól is meg kell védeni"

- szögezte le az ellenzéki honatya.