Jobbik: fontos az energiahatékonyság

Támogatni kell a lakóépületek energiahatékony megújítását - jelentette ki Varga-Damm Andrea.

Varga-Damm Andrea szerint a panellakásokban az a probléma, hogy a költségek közül kevés mérhető, azok nagy része négyzetméterhez vagy légköbméterhez kötött. Így nehéz a lakóknak takarékoskodni, ezért fontosnak nevezte mindazon lehetőséget biztosítani számukra, ami a költséghatékonyságot növeli. Hozzátette: Veszprémben több panelházat csak a hidegebb oldalán szigeteltek le, és ez nem jelent tökéletes energiahatékonyságot.
 
Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere úgy fogalmazott: a gazdaság és a társadalom számára is az a cél, hogy erős középréteg legyen Magyarországon, "ennek pedig jelenleg egyetlenegy támogatója van az országban, a Jobbik Magyarországért Mozgalom".
 
Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell időközi választást tartani, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét november 1-jével uniós biztossá nevezték ki, így - mivel az uniós biztosi és a parlamenti képviselői mandátum összeférhetetlen - október 30-ai hatállyal lemondott országgyűlési mandátumáról.
 
A február 22-i időközi országgyűlési képviselőválasztás - melyre a választási bizottság 12 jelöltet vett nyilvántartásba - 25 település választópolgárait érinti: szavazhatnak Bakonynána, Bánd, Csehbánya, Csetény, Dudar, Eplény, Hajmáskér, Hárskút, Herend, Jásd, Királyszentistván, Kislőd, Lókút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Öskü, Sóly, Szápár, Szentgál, Tés, Úrkút, Városlőd,Veszprém és Vilonya választói.