Jobbik: a borzalmas válságkezelés után újabb megszorítások jönnek

Jobbik: a borzalmas válságkezelés után újabb megszorítások jönnek

Az ellenzéki párt szerint fennáll a veszélye, hogy az uniós pénzeket majd nem éppen kedvező feltételek mellett felvett keleti megahitelekkel próbálják helyettesíteni, végső esetben pedig a kormány akár az IMF-hez fordulhat segítségért.

"A hazánkról szóló IMF-jelentés is felrója a kormánynak, hogy nagyban hozzájárult az uniós szinten dobogós inflációhoz, az általa okozott nagy hiány és az általános gazdasági válság miatt pedig jövőre komoly megszorításokra készül"

 - írja a Jobbik sajtóközleményében.

A konzervatív párt úgy látja: Amit az IMF „ambiciózus fiskális kiigazításnak” hív, az valójában húsbavágó, a magyar családokat drámai módon érintő kiadáscsökkentés lehet, mivel a befagyott közösségi forrásokat eddig sehonnan sem tudták pótolni.

Mint kiemelték:

Fennáll a veszélye, hogy az uniós pénzeket majd nem éppen kedvező feltételek mellett felvett keleti megahitelekkel próbálják helyettesíteni, végső esetben pedig a kormány akár az IMF-hez fordulhat segítségért. Szögezzük le: ezt az utat hazánk már kipróbálta, és semmiképp sem szabad újra rálépni, főleg azért, mert olyan ajánlásokkal is együtt jár, amelyek megint csak a polgárokat érintik hátrányosan.

Hazánk számára a jelenleg befagyott, számára járó források ésszerű felhasználása jelentene kivezető utat, mindez viszont az eddigi korrupciós szint mellett nem megy - tették hozzá.

Éppen ezért a Jobbik arra szólítja fel a kormányt, hogy a válság valódi, fenyegető mélységeit felismerve ne csak elbábozzon bizonyos lépéseket a korrupció csökkentése kapcsán, valamint a 27%-os ÁFA beszedésének csúcsra járatásának megszüntetésével hagyja az ÁFA összegét az embereknél az alapvető élelmiszerek, a gyermeknevelési cikkek és a rezsiszámlák körében is!

- zárul a Jobbik közleménye.