Jobbik IT a nemzeti régiókról: van értelme küzdeni egy nemes és fontos ügyért

Jobbik IT a nemzeti régiókról: van értelme küzdeni egy nemes és fontos ügyért

A Jobbik Ifjúsági Tagozat (IT) üdvözölte a Székely Nemzeti Tanács által elindított „Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért” elnevezésű polgári kezdeményezés sikerét, a kellő számú aláírás összegyűjtését. Mint írták, minden olyan kezdeményezést teljes mellszélességgel tudnak támogatni, ami többek között a határon túli magyarok javát szolgálja.

A Jobbik Ifjúsági Tagozat minden olyan kezdeményezést teljes mellszélességgel tud támogatni, ami többek között a határon...

Közzétette: Jobbik Ifjúsági Tagozat – 2021. február 7., vasárnap

"Így tettünk a Minority Safepack kapcsán korábban is, amit sajnálatos és felháborító módon az Európai Bizottság elutasított, amivel sok ember több éves munkáját, és több mint egymillió európai állampolgár aláírását vették semmibe"

- fogalmaztak, hangsúlyozva, a kampányban részt vett az IT és a Jobbik is. 

Az ifjúsági politikai szervezet felidézi, hogy a szervezők és aktivisták munkáját hátráltatta a világjárvány, azonban nagy munkával és sok diplomáciai egyeztetéssel sikerült elérni, hogy ugyan kitolt határidővel, de az elvárt 7 országhoz képest végül 9 európai tagállamban sikerült összegyűjteni a megfelelő számú aláírást Spanyolországtól Lettországig.

"Ez az összefogás mutatja, hogy van értelme küzdeni egy nemes és fontos ügyért. Reméljük, hogy az elkövetkezendő időszakban sikerül további olyan köveket megmozgatni, hogy ez a polgári kezdeményezés végül teljes sikert érjen el. Valljuk, hogy Európa erős nemzeti régiókkal lehet csak erős"

- közölte a Jobbik IT.