Jobbik: Kérjen bocsánatot az MSZP az azeriektől!

Szilágyi György sajtótájékoztatón szólította fel Tóbiás Józsefet, az MSZP elnökét, hogy szólaljon meg Gőgös Zoltán cselekedetei és mondatai miatt, valamint a Liberálisok jobbikosok felakasztására vonatkozó kijelentése miatt, mivel a törpepárt is támogatja az MSZP tapolcai jelöltjét az időközi országgyűlési választáson.
 
Szilágyi hangsúlyozta, a Tóbiás által vasárnap adott rövid interjúban csak „Zoliként” emlegetett Gőgös Zoltán az MSZP második embere, nem egyszerű párttag, így az ő szavainak és tetteinek súlya van. Szerinte már csak azért sem „lezárt ügy” ez, mert a mozdulat után Gőgös Zoltán hazudott is, vagyis „Tóbiás ezek szerint a hazugságot el tudja nézni Gőgösnek”.
 
Mint Szilágyi felhívta a figyelmet, Gőgös Zoltán lövöldözős jelenete után még tovább ment,
politikai vagdalkozásba, egyfajta „szanyitiborizmusba” kezdett: legutóbbi Facebook-bejegyzésében egész egyszerűen legyilkosozta az egész azeri népet és az azeri nagykövetet.
Szilágyi megjegyezte, a „gyöngyösi buli”, amelyen Gőgös szerint Vona Gábor a „baltás gyilkos országának” nagykövetével találkozott, egy múlt szerdai gyöngyösi rendezvényt követő fogadás volt, amelyre a Jobbik elnökét is meghívták. Gyöngyösnek szocialista polgármestere van – hívta fel a figyelmet Szilágyi György –, aki
arra szólította fel Gőgös Zoltánt és Tóbiás Józsefet, hogy nyilvánosan kérjenek bocsánatot az azeri néptől, az azeri nagykövettől.
Azerbajdzsán Magyarország számára fontos stratégiai partner lehet – közölte a jobbikos politikus, aki feltette a kérdést, vajon mi az MSZP energiapolitikája. Szilágyi szerint ugyanis miközben az MSZP-sek Azerbajdzsánt kollektíven legyilkosozzák, ha valamikor megvalósulna a Nabucco-gázvezeték, az azeri gázt szállítana.  A Törökországon keresztül érkező Déli áramlat pedig – tette hozzá – orosz gázt fog szállítani, miközben Oroszországból bizonyos volt MSZP-s politikusokat, sőt volt szocialista miniszterelnököt is ki fognak tiltani. Szilágyi feltette a kérdést, ha az MSZP miatt megromlana a két országgal a viszony, akkor a szocialisták honnan kívánják biztosítani Magyarország gázellátását.
 
Szilágyi György egy másik MSZP-s képviselőt, Velez Árpádot is nyilatkozatra szólított fel, aki az Interparlamentáris Unió Magyar–Azerbajdzsáni Baráti Tagozatának tagja. Szerinte ha Velez egyetért Gőgössel, akkor ki kell lépnie a tagozatból, ha viszont nem ért egyet vele, nyilvánvalóvá kell azt tennie.

Egyetért-e a tapolcai balos jelölt?

Gőgöshöz hasonló megnyilvánulás legutóbb Gyurcsány Ferenc szájából hangzott el - emlékeztetett Szilágyi, mondván Gyurcsány miniszterelnökként Szaúd-Arábiát egyszerűen leterroristázta, ami komoly diplomáciai bonyodalmakat okozott Magyarországnak. „Most az MSZP okoz komoly diplomáciai botrányokat, veszteségeket Magyarországnak” – mondta.
 
Szilágyi ismételten felszólította Pad Ferencet, a tapolcai időközi választás baloldali jelöltjét, tegye egyértelművé, hogy elfogadja-e a liberálisok támogatását, miután a párt egyik alapító tagja két hete a jobbikosok felakasztását vizionálta Facebook-oldalán. Hozzátette, a kampányban Veszprém megyei elnökként komoly szerepet vállal Gőgös Zoltán is, ezért Pad Ferencnek is el kellene mondania, egyetért-e azzal a mozdulattal, amellyel Gőgös Zoltán lövést imitált, azt, hogy utána hazudozott, és azt, hogy egy teljes nemzetet kollektívan legyilkosozott.